.
Volledig scherm
. © Who Cares?!

Krijgt Notre-Dame straks het meest exclusieve dakappartement ter wereld?

Woon.De Franse president Macron wil een architectuurwedstrijd uitschrijven om de afgebrande toren van de Notre-Dame van Parijs te vervangen. Heel wat ontwerpers wachten die niet af om nu al de meest uiteenlopende voorstellen te lanceren. Geen idee is daarbij te gek. Een daarvan heet Quasimodo’s Penthouse en moet het meest exclusieve dakappartement ter wereld worden.

71 reacties

  • Jan Moerentorf

    5 jaar geleden
    Is er uiteraard een beetje erover, maar er is geen reden om er niet wat moderns mee te doen. Iedere generatie bouwt mee aan dit icoon. Uiteindelijk is de ingestorte vieringtoren ook een 19 eeuwse constructie van Viollet le Duc.
  • marie-claire de bosscher

    5 jaar geleden
    origineel herstellen, niks anders !
  • Eddy DESMET

    5 jaar geleden
    Best de kathedraal herstellen en haar het uitzicht bieden dat ze voorheen had. Een kathedraal is en blijft in de eerste plaats een historisch monument én een religieus gebouw. Men moet er geen monumentale flater van maken ...
  • Kris Eelen

    5 jaar geleden
    Als dit met respect voor de oude architectuur gebeurt, is dat een mooi initiatief. Het ene zal het andere versterken... mooi toch!
  • Carla Van Geel

    5 jaar geleden
    En dan durven beweren dat "onze" cultuur en "onze" waarden moeten gevolgd worden, wel dit is nog maar eens het bewijs dat waarden en cultuur geen enkel belang meer hebben bij al de hypocriete rouwers van "Notre" Dame.