Boven het vernielde dak hebben enkele arbeiders een groot dekzeil aangebracht. Zo moet de kathedraal beschermd worden tegen de aangekondigde regen.
Volledig scherm
Boven het vernielde dak hebben enkele arbeiders een groot dekzeil aangebracht. Zo moet de kathedraal beschermd worden tegen de aangekondigde regen. © REUTERS

Eerste prioriteit? Vernielde Notre-Dame weerbestendig maken

Ruim een week na de verwoestende brand in de Notre-Dame treden de beveiligingswerken binnen de kathedraal in een nieuwe fase. Vandaag heeft men een dekzeil aangebracht op de meer dan 850 jaar oude kathedraal, waarvan het dak grotendeels is vernield. "Het heeft de hoogste prioriteit om de kathedraal tegen de aangekondigde regen te beschermen", aldus architect Philippe Villeneuve.

3 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    De msm laat niet de video´s zien die twee personen laten zien die met webcam zijn opgenomen, twee personen op twee verschillende plaatsen, waar die personen nog vlak voor de brand uitbrak niet konden zijn.
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Wie wil weten hoe dat massieve eeuwenoude dakgebinte van de Notre Dame er uit zag, moet in Lissewege de eeuwenoude abdijschuur van Ter Doest bezoeken. Die vrijwel identieke dakconstructie ( 60x25x20) met de eeuwenoude balken die bijna versteend zijn, is uniek en indrukwekkend. De schuur, in haat uniek kader, kan je vrij bezoeken na kennisgeving.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Breek diene rotte nest af!