Rutte Ochtend Show to go
Volledig scherm
Rutte Ochtend Show to go © videostill

Nederlandse premier Rutte: “Niet doorslaan met klimaat, we moeten lekker kunnen blijven barbecueën”

De Nederlandse premier Mark Rutte vindt dat we niet moeten doorslaan met het nemen van klimaatmaatregelen. “We moeten nog wel een leuk leven blijven leiden’’, zei hij vanochtend in het ochtendprogramma ‘Ochtend Show to go’. Daarin reageerde hij op vragen van kijkers. “We moeten nog gewoon kunnen barbecueën.”

25 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Natuurlijk moet iedereen goed kunnen leven, maar er is dringend wel een heel andere infrastructuur nodig en daar heeft die Rutte nog geen seconde van wakker gelegen, vrees ik.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De ergste massa-extinctie die de aarde ooit gekend heeft was juist deze van 251 miljoen jaar geleden plaats, Christiaan Goethals. Naar schatting stierven vrij snel 95% van alle diersoorten die in het water leefden. 70% van alle gewervelde landdieren overleefden niet. Het was toen inderdaad veel warmer en er zat veel meer CO² in de lucht. Geologen vermoeden door hun onderzoek dat dat nu de oorzaak was en er wordt gedacht dat massale vulkaanuitbarstingen daar toe bij gedragen hebben. Niet de zon.
  • DAVID VAN LAER

    5 jaar geleden
    Kan hem voor een groot deel volgen, wat vooral opvalt is de laatste zin. We moeten zorgen dat er door klimaatmaatregelen geen jobs verloren gaan, dus economie gaat en zal altijd voor ecologie gaan.
  • Willem Pots

    5 jaar geleden
    geheel verkeerd signaal van een regeringsleider ! Het klopt dat we wel nog wat moeten kunnen leven en genieten, maar als leider mag je de problematiek ook weer niet banaliseren. Zorg voor duurzame ontwikkelingen en bouw bruggen om dat te kunnen doen.
  • dieter devreze

    5 jaar geleden
    Het moet dus leuk blijven voor ons. Ik dat 'gouverner est prévoir' nog altijd gold. Maar neen dus. Wij consumeren op kap van volgende generaties. We lenen dus het milieu op kap van degene na ons. Het zal hem wel geen stemmen kosten, dus het is goed is de redenering.