Justitieminister Koen Geens (CD&V).
Volledig scherm
Justitieminister Koen Geens (CD&V). © BELGA

Koen Geens: “Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden er ooit komt”

"Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden voor personenwagens er ooit komt, maar er zijn voorwaarden aan verbonden en we moeten draagvlak creëren. Als ik echter op Justitie gewacht had op draagvlak bij de magistraten, dan had ik niets gedaan". Dat heeft Justitieminister Koen Geens (CD&V) vanavond gezegd tijdens een verkiezingsdebat in Leuven.

58 reacties

  • Jo Vans

    5 jaar geleden
    Als je voor iets betaald ben je klant en kan je om kwaliteit eisen, dus staat kilometerheffing = vlot rijden op goed onderhouden wegen. Files worden niet langer geduld.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    En omdat het nog niet genoeg gaat opbrengen wil hij de 50+ ook nog minder laten verdienen. Om ze wat extra kilometers te laten rijden stellen ze voor dat leraren deeltijds in het onderwijs en de private sector werken. De zorgpremie kan regelmatig nog eens verdubbeld worden. De werkloosheidsuitkeringen in de tijd verlaagd of afgeschaft. Dat helpt om je te dwingen om je huis te verkopen. Af en toe eens ontslaan. Tot je in de betonnen doos in de stad zit.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Heel je leven betalen voor een huis. Je te pletter werken om het te renoveren. Dan nog eens een hoop kosten omwille van alle nieuwe energienormen. Dan komen ze met hun kilometerheffing en zeggen dat je maar dichter bij je werk moet gaan wonen. Maar je moet flexibel zijn. Niet meer rekenen op benoemingen en contracten van vaste duur. En bereid zijn om in je loopbaan bij meerdere werkgevers te gaan werken. Dat gaat files opleveren van verhuiswagens.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Geens, bij uitstek de slechtste minister ooit, dat ziet men bij justitie.
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Als dat ingevoerd wordt, dan wel voor heel België, en niet voor één gewest. Rekeningrijden houdt dan ook in: afschaffing biv, rijtaks en accijnzen op brandstof. Alleen dan zou het aanvaardbaar zijn.