© GMax

Beerschot-Wilrijk walst over Coxyde: 4-0

Leider Beerschot-Wilrijk heeft een vlotte 4-0 zege geboekt tegen Coxyde, de laatste in het klassement. Voor de rust was er al drie keer gescoord door Schaessens, Losada en Rusu. In het begin van de tweede helft werkte Bondombe de bal in eigen doel. Dessel Sport, de tweede in de stand, verloor in Heist, en ook Virton liet punten liggen.

JoRo

Het waren nochtans de bezoekers uit Koksijde die - na vier wedstrijden op rij zonder nederlaag - vrank en vrij aan de wedstrijd begonnen. Grote kansen versierden ze in die beginfase echter niet, de grootste was een bijna own-doelpunt van Prychynenko. Hij zou nadien geblesseerd vervangen worden door Dylan Ragolle.

Iets na het kwartier was de eerste kans voor de thuisploeg meteen raak: Alexander Maes met de steekbal in de zestien naar Jaric Schaessens, die beheerst afwerkte. KVV Coxyde had zijn beste kans rond het half uur: Diakho kon vrijstaand koppen, maar Mika Clepkens had een schitterende karpersprong in huis.

Dat zouden de kustjongens zich gauw beklagen want aan de overkant kon doelman Flandrinck voor de tweede keer de bal uit zijn net vissen: Hernan Losada krulde een vrije trap heerlijk over de muur. Enkele minuten later reageerde Vlad Rusu het snelst op een klutsbal en stond de 3-0-ruststand op het bord. Vier punten voorsprong in klassement

De tweede helft was nog maar gestart toen Bondomde een voorzet van Alexander Maes in eigen doel werkte. De vlotte combinaties stapelden zich op om minstens de forfait-score op het bord te krijgen, maar o.a. Jimmy De Jonghe na een geniale vrijschop en een uitmuntende Hernan Losada op de dwarsligger, konden de score niet uitdiepen.

Ook een penaltyfout op Vlad Rusu werd niet gegeven. Aangezien naaste achtervolger Dessel Sport verloor in Heist (2-0) en nummer drie, Virton, thuis verloor van Seraing breidt Beerschot-Wilrijk zijn voorsprong uit tot vier punten.

STAND: Beerschot Wilrijk 4 - 0 CoxydeHerbeleef de wedstrijd: