Gelijkspel Waasland-Beveren - KV Kortrijk na gelekaartenspektakel

Bij het debuut van Cedomir Janevski speelde Waasland-Beveren gelijk tegen KV Kortrijk. De Kerels zagen een vroege voorsprong de mist ingaan na een penalty voor de Waaslanders twee minuten voor het einde. Opvallend: in de hele wedstrijd pakten de twee ploegen samen negen (!) gele kaarten. Waasland Beveren-aanvoerder Ibrahima Seck mocht tien minuten voor affluiten met rood gaan douchen, dat al voor de derde keer dit seizoen.

eadp

Bij Waasland-Beveren stond trainer Cedomir Janevski voor het eerst aan de zijlijn, na zijn aanstelling als opvolger van Stijn Vreven. Een debuut dat niet bepaald rooskleurig startte, want al na acht minuten verkeek Beveren-doelman Köteles zich op een vrije trap van Hervé Kage en vloog die achter hem binnen. Beveren herstelde zich op het kwartier wat en nam het initiatief in eigen handen. Kortrijk organiseerde zich goed en hield makkelijk stand. Het ging zelfs dreigen toen Birger Verstraete de bal in de voeten kreeg. Hij stond volledig vrij aan de tweede paal en besloot hard op doel. Köteles zorgde er met een ultieme reflex voor dat Waasland-Beveren niet meteen op een dubbele achterstand stond. Vier minuten voor tijd sneed bovendien Ouali handig naar binnen, maar zijn fantastische knal landde op de kruising.

45 minuten, vier keer geel

Opvallend in die eerste helft: scheidsrechter Wouters deelde meteen vier gele kaarten uit. De eerste twee vielen na handsspel in de 19de minuut en wat gekibbel tussen Ouali en Michel. Beiden krijgen het gele karton onder de neus geschoven. Schrijvers was de derde die op de bon gaat na een tackle en is zo geschorst voor de volgende match, tegen Charleroi. Ook bij Kortrijk krijgen ze nog geel: Birger Verstraete maakte foutief een einde aan de tegenaanval en moest dat bekopen.

Na de rust keerden beide ploegen ongewijzigd terug naar het plein. De patronen van de eerste helft zetten zich verder. Het ging op en neer tussen beide ploegen. Kage moest in de 59ste minuut van het veld met een spierblessure, De Smet verving hem. Zes minuten later voerde Janevski zijn eerste wissel uit voor Waasland-Beveren. Nana Opoku Ampomah moest eraf in de plaats van Olivier Myny. Het tempo sloop zachtjes aan uit de wedstrijd. Waasland-Beveren-middenvelder Seck werd ook nog op de bon geslingerd na een foutieve ingreep op Rolland. Nog geen twaalf minuten later mocht Waasland-Beveren het met een man minder doen. Seck kreeg voor de tweede keer geel na een te late tackle en mocht gaan douchen. Bovendien is het voor de Waasland-Beveren-kapitein als de derde keer dat hij mag inpakken na rood.

Penalty beslist

Drie minuten voor tijd was Wouters onverbiddelijk. Na contact met Saadi ging Boljevic neer, penalty oordeelde de scheidsrechter. Siebe Schrijvers trapte de bal staalhard naar het midden: 1-1. Met tien man kwam Waasland-Beveren dan toch nog langszij. In de dolle twee minuten die daarop volgende vielen nog vier (!) gele kaarten. Sarr van Kortrijk protesteerde te veel naar de zin van Wouters en gaat op de bon. Kaminiski en Cools raken verzeild in een opstootje, wat hen beiden ook geel opleverde. Net voor affluiten kreeg Joãozinho ook nog geel voor een vliegende tackle.