Stalkster kan Theo Francken niet met rust laten

© Bart Dewaele

Linda S., 62-jarige moeder van drie uit Leuven, staat terecht voor stalking van staatssecretaris Theo Francken. “Ik bel hem en leg een plaatje van Elvis op, of zing ‘It’s now or never’, ik bedoel dat niet slecht.” De vrouw riskeert een celstraf.

sdv

De vrouw beloofde voor de rechtbank dat ze zou stoppen met Francken lastig te vallen. Maar toen Het Laatste Nieuws Francken contacteerde, bleek ze hem diezelfde dag al dertig keer te hebben gebeld. “Ik heb haar één keer ontmoet, blijkbaar. Toen ze zich wilde aansluiten bij de N-VA. Dan heeft ze mijn gsm-nummer bemachtigd. Eerst nam ik de telefoon nog op en antwoordde ik vriendelijk. Maar ze blééf bellen. Van ‘s morgens vijf uur tot middernacht. Als ik mijn mailbox beluister, hoor ik het ene na het andere bericht van haar. Altijd over politiek. Over haar ideeën. Ze wil burgemeester van Leuven worden, dan weer minister-president.”

De vrouw is een psychiatrische patiënt vertelt ze zelf. “Ik doe het niet met slechte bedoelingen. Ik maak grapjes. Ik bel hem en leg dan een plaatje op van Elvis. ‘Can’t help falling in love with you’. Of ik zing zelf ‘It’s now or never’. Ik bedoel dat allemaal niet slecht.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen