Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat asbest niet alleen gevaarlijk is als het breekt, maar ook in vaste vorm.
Volledig scherm
Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat asbest niet alleen gevaarlijk is als het breekt, maar ook in vaste vorm. © Getty Images

Je woning verkopen? Tegen 2022 moet je asbestinventaris voorleggen

LiviosDeze zomer keurde de Vlaamse regering het Actieplan Asbestafbouw goed. Dit plan streeft naar een ‘asbestveilig’ Vlaanderen in 2040. Een van de maatregelen is volgens bouwsite Livios een verplichte  asbestinventaris tegen 2022 voor wie zijn woning verkoopt. In 2032 moeten alle woningen van voor 2001 zo’n inventaris hebben.

40 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    De werkgelegenheid stijgt zo ook en wij betalen maar!
  • Raoul Hoylaerts

    5 jaar geleden
    asbest in vaste vorm is onschadelijk.geld.een A4tje van 500€.op naar het volgende.een pvc schrijnwerk attest,een dubbel beglazing attest,nog iets vinden op dakpannen,loodafwerking aan dak verbieden,attest voor zinken dakgoten,enz.er is nog genoeg om ons verder te pluimen.
  • gilberte Vergaelen

    5 jaar geleden
    In hoeveel gemeenten liggen er nog eternit buizen voor de riolering. Je zou verschieten, dat ze eerst de gemeenten aanpakken en vernieuwen van de buizen. Hypocrieten!
  • Hermans Andre

    5 jaar geleden
    EPC attest elektriciteitts attest bodem attest en nog een asbest attest wat is het volgende??Spijtig dat onze woning niet mobiel is zodat we naar de schouwing konden gaan zoals met de wagen en alles ineens kan gekeurt worden.
  • Gerd Peeters

    5 jaar geleden
    Ze gaan het zover nog brengen dat je je huis niet meer kunt verkopen, want ze vinden altijd wel iets nieuw uit, aan de kant van de verkoper uiteraard.