© AP

Ajax klopt ook Tottenham en kan finale Champions League al ruiken

1-4 op het veld van Real Madrid, 1-2 in en tegen Juventus en nu 0-1 op bezoek bij Tottenham. Ajax is buitenshuis niet af te stoppen in de Champions League. Donny van de Beek, alweer hij, zorgde voor het enige doelpunt van de match. Ajax was baas voor rust, maar kreeg het na de pauze wel lastig. Tottenham slaagde er echter niet om Onana te verschalken, Ajax staat er goed voor in de strijd om de finale.

rahe

LEES OOK. Vertonghen groggy van het veld na zware botsing, medische staf van Tottenham onder vuur

Tottenham moest het zonder Harry Kane en Heung-Min Son stellen. Mauricio Pochettino koos desondanks voor een aanvallende opstelling, met zowel Lucas Moura als Fernando Llorente op het veld. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen vormden samen met die andere ex-Ajacied Davinson Sanchez de centrale defensie.

Maar het plannetje van Pochettino werkte niet. Na een studieronde nam Ajax de match resoluut in handen. Na amper een kwartier spelen hadden de Amsterdammers het o zo belangrijke uitdoelpunt beet. Ziyech gaf de hele Spurs-defensie het nakijken met één scherpe pass, Donny van de Beek had alle tijd om Lloris te kloppen: 0-1.

Tottenham holde achter de feiten aan en kreeg op het halfuur een extra domper te verwerken. Onana kwam uit, botste op Vertonghen en die knalde op Alderweireld. Vertonghen was groggy en moest minutenlang verzorgd worden. Even leek hij verder te proberen, maar hij moest al snel ondersteund naar binnen worden gedragen.

Sissoko was zijn vervanger en gek genoeg liep het dan plots beter voor de Spurs, die het evenwicht herstelden. Na de pauze namen ze de match zelfs in handen, Ajax had plots moeite met de pressing en het fysieke spel van de Londense club. Llorente en Dele gingen hun kans, maar Onana moest geen wonderen verrichten. Op een snedige tegenaanval liet Neres de kans liggen om de match op slot te doen.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer