Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Binalonan, het Filipijns dorp waar niemand mag roddelen

Wanneer de temperaturen stijgen en het te warm is om binnen te zitten, zoeken de inwoners van Binalonan, een klein dorpje in de Filipijnen, buiten de schaduw op. Daar delen ze de laatste nieuwtjes met elkaar: roddels over de buren, schandalen, affaires, scheidingen en faillissementen passeren de revue. Tenminste, dat deden ze want zopas werd roddelen er bij wet verboden.  

5 reacties

  • Helena Van Dessel

    5 jaar geleden
    Nieuwtjes uitwisselen in een gemeenschap is niet roddelen, dat is elkaar op de hoogte houden en informeren. Roddelen dat zijn leugens over iemand gaan rondstrooien, een enorm verschil is dat.
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Roddelen is des mensen. Als ze dit verbieden zal de samenleving getraumatiseerd geraken.
  • Andy Verachtert

    5 jaar geleden
    Een prachtig initiatief. Roddelen kan je wellicht nooit helemaal verbieden, maar ten minste zouden de roddelaars aansprakelijk moeten gemaakt worden voor de schade die ze aanrichten.
  • Karl Van der Zande

    5 jaar geleden
    Belachelijk..... beetje big brother stijl
  • Dimitri Mostrey

    5 jaar geleden
    In de Filipijnen roddelt men uit verveling. Het is een nationaal fenomeen met een ongezonde portie ego-gehalte. Iemand valt van zijn bromfiets en heeft wat schaafwonden. Vier personen later ligt ie halfdood in een ziekenhuis. Het is soms hilarisch. Zolang men geen onbestaande relatieproblemen verzint. Die krijg je er moeilijk uit. Omdat iedereen iedereen kent.