De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg bezocht enkele weken geleden nog het Britse parlement. Rechts Labourleider Jeremy Corbyn.
Volledig scherm
De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg bezocht enkele weken geleden nog het Britse parlement. Rechts Labourleider Jeremy Corbyn. © AP

Brits parlement roept ecologische en klimatologische noodtoestand uit

Het Britse parlement heeft als eerste ter wereld de "ecologische en klimatologische noodtoestand" uitgeroepen. Dat maakte de Labourpartij van Jeremy Corbyn bekend. De stemming kwam er na de mobilisatie van de beweging Extinction Rebellion.

21 reacties

  • jos robben

    5 jaar geleden
    hoe belachelijk kan men zijn
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    krijgt dat meisje privéles ...? Is zij "vrije leerlinge" ? of is alles gewoon een uit de hand gelopen gevolg wat schoolziek zijn ? Waarom moeten zovele andere kinderen in Europa wél op school hun tijd doorbrengen met bepaalde vakken die ze liever niet krijgen. Mogen deze er aub ook niet voor kiezen om wettelijk afwezig te blijven ?
  • paola nerozzi

    5 jaar geleden
    Oeps van Zweden naar Engeland te voet zeker gedaan wat een klucht ze zou beter dan in eigen land blijven niet te geloven dat iedereen erin trapt er moet iets aan het milieu gedaan worden maar daar hebben we haar niet nodig
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    Aléé de belastingen kunnen komen
  • leppens victor

    5 jaar geleden
    Ik word daar zó moe van,het klimaat verandert al zolang de aarde bestaat,dus je kan dat gegeven maar beter aanvaarden. Hoeveel kinderen sterven er door het verkeer?Wat wordt daar aan gedaan? Terug naar paard en kar,en dan nog? mvg.