Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Groepsaankopen energie: niet altijd het voordeligst

EnergieDe groepsaankopen van de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen lokten onlangs opnieuw enkele tienduizenden deelnemers. Het vooruitzicht van een goedkoop tarief voor energie en aardgas spreekt aan. Maar, vaak genoeg is het aanbod van de groepsaankopen echt niet het goedkoopste tarief op de markt. Hoe komt dat en hoe vindt u dan wel het voor u voordeligste tarief?

8 reacties

  • Gregoor Vogels

    5 jaar geleden
    Eigenlijk is de winst niet groot. De lagere prijs behelst slechts 25% van de factuur: de eigenlijke elektriciteit. De rest verandert niet want het betreft transport (sik) en vele taksen aan Jan en Alleman en je betaalt zelfs btw op de taksen... Dit land is bankroet door de mega-vele politici!
  • Nawara nawashi

    5 jaar geleden
    Moet via de groepsaankoop van de gemeente elke maand 515 euro betalen voor elektriciteit. Verleden jaar was dat 345.
  • Bob Fréson

    5 jaar geleden
    Kijk eerst eens naar de reacties van diegenen die dat al meegemaakt hebben, en intussen afgehaakt hebben. Gemakkelijk na te gaan op pc. Als je de eerste 2 maanden al 4 facturen in je brievenbus krijgt om te betalen, dan weet je genoeg. Als je goed bent met je huidige, blijf er dan bij. En dat van die groepsaankoop via provincies en gemeentes, geloof er niet in, het zijn allemaal mooie beloftes die niet lang duren, en die je uiteindelijk meer geld gaan kosten. Laat u niet foppen.
  • Patrick Rasschaert

    5 jaar geleden
    Inderdaad heb me eens ingeschreven voor een groepsaankoop en zou ongeveer een 50 € per maand meer moeten betalen bij dezelfde leverancier voor dezelfde diensten. Heb onmiddellijk afgehaakt.
  • Tina Colpaert

    5 jaar geleden
    Vaneylen Pierre iedereen kijkt naar zijn eigen voordeel ik ga niet meer betalen voor iets omdat een klein zelfstandige zou verdienen aan mij!