REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Schokkende conclusie rapport: “Natuur is al deels verloren, wat nog overblijft is in verval”

Verwoeste ecosystemen, vervuild water, slechte lucht, honderdduizenden levende wezens die met uitroeiing zijn bedreigd... Het Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten (IPBES) onthult in een 1.800 pagina’s tellend rapport dat “een groot deel van de natuur al is verloren, en dat de rest in verval is”.

12 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Marc Baert, waterstof is een energiedrager, geen energiebron. De hele keten stroom-waterstof-stroom heeft een rendement van minder dan 40%. Omzetting van waterstof naar stroom in brandstofcellen is met behulp van platina en die gaan maar een jaar mee. Kostprijs van die omzetting verdubbelt de stroomprijs, enz...
  • Marc Baert

    5 jaar geleden
    Begin met energie alternatieven die de aarde niet vervuilen . Batterijen zijn geen oplossingen de zoektocht Naar grondstoffen heeft reeds veel vernielt. Waterstof is de beste oplossing. En als consumenten niets kopen van landen waar men het milieu aan zijn laars lapt . Ik koop bv niets uit polen . Omdat men daar massaal de oerbossen kapt Op zoek naar kolen. Leve de jeugd die opkomt voor het klimaat Zij zijn de toekomst.
  • JOANNES BELMANS

    5 jaar geleden
    heel simpel minder mensen en meer bomen
  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    De enorme verspilling van grondstoffen en voeding wereldwijd is verbluffend, ga eens kijken op sites zoals Wish en Ali Baba wat je daar allemaal kunt kopen aan nutteloze dingen, om achterover te vallen, daar moet ook iets tegen gedaan worden! De producten duurzaam maken, dat is tegen de plannen van het kapitalisme ingaan, hoe meer ze verkopen, hoe meer winst ze maken, wat er na hun gebeurt, daar trekken ze zich niets van aan.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Gino Denil : volledig akkoord met uw 2 commentaren. Maar de multinationals hebben een massa mensen in de steden bij de keel. Beide partijen kennen niet eens het verschil tussen een bij en een wesp, een ajuin en een sjalot. En vallen flauw van een spin. 100% natuurconsequent leven is niet haalbaar. Het ziet er zeker heel heel slecht uit.