© Photo News

Wout van Aert past voor WK wielrennen in Yorkshire: “Ik wil nog resultaten rijden in de cross”

Wout van Aert neemt niet deel aan het WK wielrennen in Yorkshire. “Ik wil nog resultaten rijden in de cross”, bevestigt hij aan onze redactie. “Als ik het WK rijd, ben ik bezig tot eind september en kom ik te laat om daarna nog te crossen.”

bow, debn

Het leek nochtans een beklonken zaak: Van Aert zou deze week mee met bondscoach Rik Verbrugghe en Oliver Naesen afreizen naar Yorkshire -waar momenteel gekoerst wordt- voor de verkenning van het WK wielrennen. Niet dus: het WK laat hij schieten, zodat hij zich ook komende winter volop kan focussen op de cross. Dat besliste hij tijdens een achtdaagse vakantie in Dubai. “Ik heb daar nagedacht, met de ploeg gebeld en ben tot de constatatie gekomen dat ik niet alles kan doen”, aldus Van Aert.

Als Van Aert in Yorkshire nog zou meekampen naar de wereldtitel, zou dat zijn hele crossvoorbereiding in het gedrang brengen. “Als ik het WK rijd ben ik bezig tot eind september en kan ik niet anders dan daarna rust te pakken. Dan kom ik daarna te laat terug, want ik wil niet terugvallen op vijftien crossen. Ik wil nog resultaten rijden in de cross en mijn explosiviteit niet verliezen.”

De timing van het WK is inderdaad ongelukkig: in Yorkshire rijden zou betekenen dat de Kempenaar de eerste twee manches van de Wereldbeker zou missen. Al is de kans groot dat Van Aert het begin van de wereldbeker veldrijden in de States sowieso laat schieten en pas daarna weer het veld induikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen