Supporters Rode Duivels breken kaak fietser voor ogen van diens zoontje (9)

© Inge Kinnet

Twee mannen riskeren een werkstraf of zes maanden cel omdat ze een vader voor de ogen van zijn 9-jarig zoontje een kaakbreuk hebben geslagen. De twee “reden roekeloos met hun wagen door Gent” om een overwinning van de Belgen op het WK te vieren, maar na een opmerking van de fietser sloegen hun stoppen door.

cma

“De twee reden roekeloos door de Gentse straten om de overwinning van de Rode Duivels tegen Brazilië te vieren”, begon het parket zijn pleidooi. “Met vlaggen aan hun wagen begingen ze de ene na de andere overtreding. Toen een fietser die met zijn broer en zoontje dezelfde match had gezien, hen daarop attent maakte, timmerden ze hem in elkaar.”

Het slachtoffer liep een kaakbreuk op en verloor enkele tanden bij de drieste agressie. Voor de ogen van zijn 9-jarige kind werd hij zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij was een week arbeidsongeschikt en heeft het nog altijd moeilijk.

Volgens de verdediging van de beide heren werd de agressie uitgelokt. “Een van de drie sloeg het achterlicht van de wagen stuk, waarop ze zijn uitgestapt”, klonk het. “Meneer balde meteen de vuisten en kwam dreigend over. Daarop zijn inderdaad klappen gevallen.” Het parket vroeg “een passende werkstraf of zes maanden cel” voor de agressors, die op 31 mei hun straf kennen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen