© GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen knalt meteen in eindronde tegen Deinze

Lierse Kempenzonen zette zaterdag de eindronde in met een knalprestatie. De Pallieters maakten met ruime 4-1 cijfers komaf met Deinze en tellen nu nog drie punten achterstand op de Oost-Vlamingen. Door die broodnodige zege doen de Lierenaars weer helemaal mee in de strijd om promotie.

Kurt Guldentops

Coach Rocky Peeters verwees Simon Vermeiren, Jordy Maus en Antoine Bernier naar de bank, Nick Kuijlaars was dan weer noodgedwongen afwezig omwille van een blessure. De herstelde Thomas Wils, Toon Janssen, Jasper Sols en Marvin Ogunjimi waren hun vervangers.

Vijf wedstrijden op rij had Lierse Kempenzonen niet meer gewonnen, maar zaterdagavond op het Lisp restte de Pallieters geen andere optie dan de drie punten te pakken om hun winstkansen in de eindronde overeind te houden. Een les die de spelersgroep flink leek ingepeperd, want de thuisploeg nam een veelbelovende start. Die leverde na amper vier minuten al een dot van een kans op, maar Ogunjimi kopte een voorzet van Boulaouali naast de verste paal. Deinze herstelde gaandeweg het evenwicht en kreeg rond het halfuur zijn eerste perfecte mogelijkheid, maar ook Lallemand kopte een gemeten voorzet van Tarfi van dichtbij naast. Minuten later kreeg diezelfde Lallemand zelfs een herkansing nadat hij alleen voor Rausin werd gezet, maar deze keer rateerde de bezoekende spits compleet zijn schot. Aan de overzijde werd nog een knal van Delorge tijdig afgeblokt.

Meteen na de pauze kwam het Lisp dan toch tot ontploffing, toen Nelissen op links diep werd gestuurd en diens voorzet door Boulaouali keurig aan de tweede paal in doel werd gewerkt. Die zo begeerde openingsgoal kreeg amper zes minuten later zowaar nog een vervolg. Alweer Boualouali hapte eerst naar een diepe bal van Smolders en dook gretig de zestienmeter binnen, waar de aanvaller door Goossens van de sokken werd gelopen. Een actie die de bezoekende verdediger overigens met een rood karton bekocht. Buyens liet het zich welgevallen en trapte de elfmeter feilloos binnen. Lierse werkte zich nadien nog even in nesten, toen Lallemand de aansluitingstreffer lukte, maar nauwelijks twee minuten later viel het doek. De pas ingevallen Bernier werd alweer in de grote rechthoek gehaakt door Boone en Buyens scoorde zijn tweede van de avond van op de stip. Met nog een kopbalgoal van Smolders kwamen er nadien zelfs nog grote winstcijfers op het bord.

Door de zege van de Pallieters is de strijd om de eerste plaats in de eindronde weer helemaal open. En doet vooral Lierse zelf opnieuw helemaal mee. Nu zaterdag volgt al een nieuwe finale voor de Lierenaars op het veld van Virton.

© GOYVAERTS/GMAX Agency

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Delorge, Van der Veken (68’ D’Onofrio), Wils, Smolders, Nelissen, Sols, Janssen, Buyens, Boulaouali (73’ Bernier), Ogunjimi (83’ Vermeiren).

DEINZE: Vandenberghe, Vinck, Goossens, Boone, Libbrecht, Le Postellec, Schils, Challouk, Van Walle, Tarfi (64’ Mezine), Lallemand (84’ Brulmans).

DOELPUNTEN: 49’ Boulaouali 1-0, 55’ Buyens (strafschop) 2-0, 73’ Lallemand 2-1, 75’ Buyens (strafschop) 3-1, 79’ Smolders 4-1.

GELE KAARTEN: 26’ Janssen, 51’ Wils, 74’ Boone, 76’ Smolders, 83’ D’Onofrio.

RODE KAART: 55’ Goossens.

SCHEIDSRECHTER: De Cuyper.

TOESCHOUWERS: 3.400.

MEER OVER Lagere reeksen

Meer sportnieuws