De voormalige CEO Didier Lombard, die France Telecom leidde van 2005 tot 2010, moest vandaag voor de rechter verschijnen.
Volledig scherm
De voormalige CEO Didier Lombard, die France Telecom leidde van 2005 tot 2010, moest vandaag voor de rechter verschijnen. © AP

Voormalige top France Telecom verschijnt voor rechter voor pesterijen die leidden tot zelfmoordgolf

Vandaag ging voor de correctionele rechtbank van Parijs het proces van start tegen de voormalige top van France Telecom, nu Orange. Die moet zich verantwoorden voor "psychologisch geweld" tegen het personeel, dat zo'n tien jaar geleden leidde tot een reeks van zelfmoorden. Het is de eerste keer dat een groot beursgenoteerd bedrijf in Frankrijk zich voor de strafrechter moet verantwoorden voor pesterijen.

4 reacties

  • Phil Smedts

    5 jaar geleden
    Het Franse gerecht werkt al even traag als hier, Een proces 10 jaar na de feiten ?
  • Marleen Vanbrabant

    5 jaar geleden
    Daar heb ik een reportage over gezien. Was cht vreselijk. Doelbewust mensen kraken, isoleren, wegpesten zodat ze ontslag zouden nemen. Verschillende zelfmoorden.
  • romy snijers

    5 jaar geleden
    Wat betekend dat zinnetje nu weer: "Orange heeft geen geld opzijgezet voor een eventuele boete." ? Net alsof "Orange wakker zal liggen van een boete van 75.000€. Dat geven die aandeelhouders uit op 1 dinertje per avond (met 4 man + eventuele concubines)
  • Maya Debie

    5 jaar geleden
    Eindelijk!!!