Conner Rousseau gaf toe dat hij over de schreef ging. “Wat hebben we geleerd vandaag? Niet meer tweeten als je kwaad bent.”
Volledig scherm
Conner Rousseau gaf toe dat hij over de schreef ging. “Wat hebben we geleerd vandaag? Niet meer tweeten als je kwaad bent.” © Geert De Rycke

Sp.a-lijsttrekker: “Moeten we wachten tot de dochter van een minister verkracht wordt?”

Verschillende oppositiepartijen hebben grote vragen bij het feit dat de verdachte van de moord op Julie Van Espen (23) op vrije voeten rondliep. Volgens Groen is er te veel bespaard op een cruciaal departement en moet er meer opvolging komen van seksueel delinquenten. Vlaams Belang wil dat bevoegd minister van Justitie Koen Geens (CD&V) ontslag neemt. Maar ook bínnen de regering klinkt er kritiek.

113 reacties

  • ETIENNE BOECKX

    5 jaar geleden
    Ik ben oud genoeg om te weten dat er sedert 40 jaar aan het logge gerecht van België niks veranderd is buiten dat er door besparingen door het politiek bestel het zelfs verergerd is ! En het enige dat de heren politiekers gedurende die 40 jaren weten is dat zij er niks kunnen aandoen ! Aub waarom claimen die heren van de cd&v, O-VLD en N-VA dan om beurt de ministerpost ?
  • Danny De Ruelle

    5 jaar geleden
    Tja 23 mensen op zaventem, nu Julie, ik vraag mij echt af of die vent nog in de spiegel durft kijken, zowel Geens als die andere magistraat die deze verkrachter heeft laten lopen.
  • r schollaert

    5 jaar geleden
    Bij De Stem Van Vlaanderen de vraag moeten gevangen altijd hun straf uitzitten?.De partijen SPA- GROEN-PVDA zijn tegen bij CD&V weten ze nog niet goed.
  • Freddy van Puymbrouck

    5 jaar geleden
    Geens is politiek verantwoordelijk en moet hoe dan ook opstappen, maar de ganse politiek is even schuldig.Hou maar eens in de gaten wie er gaat eisen dat Geens opstapt, enkel de SP.a en Het Vlaams Belang doen dit.Zelfs bij deze ernstige zaak die elke burger midden in zijn hart treft worden de vuile en verwerpelijk spelletjes verder gespeeld.Je moet een echte onmens om nu enkel aan politiek te denken.En Geens alleen is niet genoeg, er moet veel meer gebeuren.
  • Achiel Van Acker

    5 jaar geleden
    Herinner mij een petitie in december 1991, n.a.v een twaalfde aanranding van de zelfde man.150.000 handtekeningen, veel beloftes. Zijn nu 28 jaar later wat is er veranderd ? Wat ik geleerd heb, dat politiekers geweldige ontwikkelde wijsvinger hebben.Ga nu stoppen , voel me misselijk