© Instagram

Mick Schumacher: "Ik vergelijk mezelf met mijn vader"

Mick Schumacher laat weten dat hij zich niet spiegelt aan de huidige F1-rijders maar dat hij kijkt wat hij kan leren van zijn vader.

F1journaal.be

Net als alle andere F2-rijders heeft Mick Schumacher maar één doel voor ogen en dat is de Formule 1 bereiken. In een gesprek met ‘Sky’ vertelt de jonge Duitser dat er van de huidige garde F1-rijders niemand is die hij als voorbeeld neemt.

“Natuurlijk vergelijk ik me met mijn vader,” aldus Mick Schumacher. “Welke stappen hij genomen heeft en wat hij anders dan de anderen gedaan heeft, ik wil zien wat ik daar kan van meenemen.”

“Het is heel belangrijk om stap voor stap te werk te gaan. Dat hebben we tot nu toe gedaan en de F2 zal de laatste stap zijn voor de Formule 1.”

In zijn eerste jaar in de Formule 2 doet de zoon van Michael Schumacher het niet onaardig en vinden we hem na twee raceweekends terug op een negende plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Daarmee is hij de tweede beste rookie van 2019 in de zogenaamde wachtkamer van de F1.

Hij mocht al eens proeven van de Formule 1 tijdens de testdagen in Bahrein waar hij een dag bij Ferrari aan de slag mocht en een dag bij Alfa Romeo. Dat was een mooie kans om kennis te maken met de huidige F1-bolides en het geeft hem ook de kans om tips en ervaringen te vragen van de F1-rijders.

“Het is altijd goed om met iedereen te spreken en om zoveel mogelijk te leren,” verklaart Schumacher. Maar ondanks dat er zoveel getalenteerde rijders in de F1-paddock rondlopen geldt daar geen enkele van als zijn voorbeeld, hij spiegelt zich dus het liefste aan zijn vader.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer