Direct naar artikelinhoud
PodcastPolspoel & Desmet

‘Je voelt dat PVDA steeds groter zal worden’: Raoul Hedebouw (PVDA) bij Polspoel & Desmet

Raoul Hedebouw (PVDA) in gesprek met Gui Polspoel en Yves Desmet.Beeld Damon De Backer

In Polspoel & Desmet fileren Gui Polspoel en Yves Desmet de verkiezingscampagne in een exclusieve podcast voor abonnees van De Morgen. Ze nodigen telkens een interessante politieke gast uit. Vandaag: Raoul Hedebouw (PVDA) over de politieke kansen van zijn partij.

Video wordt geladen...

Vanaf vandaag tot aan de verkiezingen analyseren Polspoel & Desmet voor De Morgen een aantal keren per week een politieke partij met een centrale politieke gast. Raoul Hedebouw van PVDA komt als eerste op de koffie. Hij heeft het onder meer over de woede van mensen die in armoede leven, het gif dat racisme is en de politieke kansen van PVDA.

En die moeten niet onderschat worden, zegt Hedebouw, want PVDA verzamelt ‘de redders van links’: “Je voelt dat wij groter en groter zullen worden. De PS heeft ons niet nodig om stemmen te verliezen. Daar zijn ze zelf sterk genoeg voor. En sp.a stapt gewoon mee in het liberale verhaal.”

Beluister de eerste aflevering van ‘Polspoel & Desmet’ hierboven. U kan deze podcast ook meteen in de app van De Morgen voor iOS of Android beluisteren.