Selem
Volledig scherm
Selem © RV

Genkse islamitische school start op 1 september en zoekt volop leerkrachten, volgens Zuhal Demir ‘moet er duidelijkheid zijn over wie dit financiert’

De islamitische school in het voormalige Syntra-gebouw van Genk is via de VDAB  en diens  Waalse tegenhanger Forem op zoek naar leerkrachten. Het Selam College wil op 1 september starten. Vorige week waren er al infodagen. De website is online en Facebookpagina actief. Selam betekent ‘rust’ of ‘vrede’. Vreemd genoeg is het stadsbestuur niet op de hoogte.

36 reacties

  • PETER HENCKENS

    5 jaar geleden
    Stop met zo een zaken op te richten. Er zijn nu al genoeg moslimjongeren die hier geboren zijn en nog niet eens Nederlands kunnen spreken. Aanpassen wilt zeggen onze regels en normen overnemen, niet hun eigen zaken oprichten en ons land na hun pijpen laten dansen. Wordt eens wakker België!!!!!!
  • MARCEL VAN DEN EYNDE

    5 jaar geleden
    Is dit integratie dan? Is dit de multiculturele samenleving die onze wereldvreemde politici voor ogen hebben??? Dit kan en mag niet en deze school mag niet open gaan, als jullie dit toestaan, dan gaan ze hun eigen omgeving creeren en totaal niet meer samenleven met de eigen bevolking, dan kunnen ze evengoed terug naar hun land gaan waar ik enorm voorstander van ben trouwens !
  • kris De Ridder

    5 jaar geleden
    schaf gewoon elke vorm van religie af in de scholen, zou al veel opgelost zijn
  • Richard Naegels

    5 jaar geleden
    Zuhal Demir weet meer over de geldstromen voor deze scholen en van waar die komen,het is er om te toen een politieke versteviging in het buitenland te vestigen om de macht in stand te houden in eigen land en wie daar achter zit,herkennen de politiekers nu echt niet de manier van werken van deze man of partij?
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Het begint ermee met beloofde afspraken niet na te komen om het stadsbestuur op de hoogte te houden en zal eindigen met de wet en hun verplichtingen ondergeschikt te maken aan religieuze regels zoals we steeds kunnen vaststellen.Verder een islamitische school,uitheemse religie notabene,in een democratisch,christelijk land met grondwettelijke scheiding tussen kerk/geloof en staat waar onderwijs neutraal dient te zijn?!Waar zijn ze in Godsnaam maar mee bezig?