Advocaat John Maes
Volledig scherm
Advocaat John Maes © BELGA

Advocaat: “Familie wil zich niet kwellen met de vraag of het anders had kunnen lopen”

De familie van Julie Van Espen en haar vriend stellen zich burgerlijke partij in de zaak naar aanleiding van de moord op het meisje. Dat meldt advocaat John Maes, die optreedt voor de burgerlijke partij. Het lichaam van Julie is intussen ook vrijgegeven. Dat betekent dat de familie nu de begrafenis kan regelen. “Een zeer belangrijk moment voor hen”, zei Maes in ‘De Ochtend’ op Radio 1. “Een niet te onderschatten element in het rouwproces.”

43 reacties

  • Frank Blomme

    5 jaar geleden
    Wet lejeune volledig afschaffen en als Zij 1/3 van hun straf hebben uitgezeten niet meer vrij laten maar hun straf volledig laten uitzitten en die een moord doen of zware misdaden plegen niet meer in gevangenis maar onmiddellijk doden dat we van dat gespuis af zijn
  • Ann Verelst

    5 jaar geleden
    Natuurlijk dat die mensen zich niet nog erger willen kwellen door zulke vragen te stellen of discussies te voeren! Stel je voor dat je zoiets moet verwerken, die mensen zijn in shock en lijden al genoeg. Wat niet belet dat het volkomen normaal is en terecht en zelfs broodnodig dat wij, dat de gemeenschap hard reageert tegen justitie, en tegen Steve Bakelmans, met woorden dan, niet zoals hij, met laffe en criminele daden.
  • Roger Rymen

    5 jaar geleden
    In België staat op verkrachting (soms) een celstraf van maximaal 5 jaar met mogelijkheid om vervroegd vrij te komen! In de VS is de zanger Austin Jones (26 jaar) recent veroordeeld tot 10 jaar cel omdat hij minderjarige meisjes aanspoorde hem seksuele video's te sturen. Moraal van het verhaal: geeft dit aan wat een vrouw in België waard is?
  • Marc Geerts

    5 jaar geleden
    Wij zullen wel ons ongenoegen uiten, de familie en vrienden hebben andere dingen aan hun hoofd.
  • Ivan Willems

    5 jaar geleden
    Wat ik echt hoop is dat deze advocaat van de familie van Julie echt ballen aan zijn lijf heeft om Justitie en vooral zij die de wetten maken voor eens en voor altijd duidelijk maakt dat heel het Justitiële apparaat MOET hervormd worden dat nooit meer dergelijke afschuwelijke zaken kan en mag gebeuren. Ook de orde van advocaten zouden clausules in hun eedaflegging moeten opnemen dat menselijkheid op de éérste plaats moet komen dan onverantwoorde regeltjes en teksten.