Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Marc Descheemaecker: “Bouw Schaarbeek uit tot internationaal treinstation”

Voorzitter van Brussels Airport en voormalig spoorbaas Marc Descheemaecker (N-VA) vindt het station van Schaarbeek de ideale locatie voor een internationaal treinstation. Dat schrijft Descheemaecker, Europees lijstduwer voor N-VA bij de komende verkiezingen, in een opiniestuk in De Standaard. “Brussel-Zuid is niet de juiste locatie.”

14 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Dit is een voorbeeld van globaal en geïntegreerd denken om oplossingen te creëren. Als we in die richting voortgaan zullen we er komen. Het is niet belangrijk of zoiets van NVA, CD&V, Groen, VLD of een andere partij komt.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Een luchthaven waar ze meer werken dan staken zou ook nog een goed idee zijn.... Dat is ook iets "internationaal" met wat uitstraling ... Dus voor politici die zich echt nuttig willen maken en inzetten zijn er keuzes genoeg in dit gigantisch groot land.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Laat ons eerst eens beginnen met te zorgen dat ons nationaal openbaar vervoer in orde komt en geregeld wordt, vlot rijd, veilig wordt, betaalbaar, stipt, duurzaam en netjes en proper. ... Géén enkele belastingsbetaler zit te wachten op nog eens zo'n megalomaan project van een paar egos. Begin met de corebusiness: treinen laten rijden (ipv stakingen) Doe eens iets voor onze burgers ipv al die buitenlanders!!!. Werk genoeg in dit land.
  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    Heeft Maxime Verelst al die tijd geslapen toen deze zogenaamd groot licht nog CEO was bij de NMBS. Nu plots heeft hij ideeen, toen hij CEO was had hij er geen, in tegendeel, miskemels zoals de Fyra. En wat gaat ons dit kosten? P.s. Brussel noord is geen 100 meters verwijderd maar een paar kilometer.
  • Wim ELBERS

    5 jaar geleden
    Goed idee, heer Descheemaecker. Maar als oud-Schaarbekenaar zeg ik u dat u de grote omgeving van het nieuw te bouwen station toch eerst grondig zal moeten laten ontluizen vooraleer de eerste steen kan gelegd worden.