Groen-politicus Kristof Calvo (8.759 vermeldingen) en Theo Francken van N-VA (13.848 vermeldingen) rollen online het meest over de tongen.
Volledig scherm
Groen-politicus Kristof Calvo (8.759 vermeldingen) en Theo Francken van N-VA (13.848 vermeldingen) rollen online het meest over de tongen. © Shutterstock, Photonews

Dit thema voert de boventoon in online campagne

Verkiezingen 2019De verkiezingscampagne gaat online opvallend vaak over de pensioenen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Antwerpen, die nieuwswebsites en Twitter heeft gescreend met behulp van taaltechnologie. Wat de partijen betreft gaat N-VA online het meest over de tongen.

5 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    De pensioenen voor mensen die meer dan veertig jaar gewerkt hebben zijn laag, maar degene die er een verkiezingsthema van maken waarom leveren die niets in van hun riant pensioen. Waarom blijven ze de indexaanpassingen verdedigen, omdat ze altijd het dubbele of meer krijgen tegenover de loontrekkende die altijd voor hun comfortabel leventje gewerkt heeft. Wij hebben er recht op en weg ermee, nog een extraatje bij verdienen in een VZW en ze kunnen comfortabel hun oude dag doorbrengen.
  • Gerd Peeters

    5 jaar geleden
    Ze beginnen te beseffen dat de pensioenen in België belabberd zijn, toch voor de gewone werkmens. Maar of er iets gaat veranderen is nog maar de vraag, ze geven liever het geld aan de asielzoekers die hier niks te zoeken hebben.
  • Roger Vanopstal

    5 jaar geleden
    Natuurlijk is migratie het hoofdthema. Het komt niet aan bod vanwege de censuur en de niet aflatende pogingen van de media om met andere thema’s HET thema te wurgen. Zo ook weer deze studie. 26 mei zal het hart spreken en daar is zwaar op getrapt de vorige decennia.
  • Kees Vink

    5 jaar geleden
    Verplicht de partijen hun agenda waar ze nu kiezers proberen mee te overtuigen ook daadwerkelijk uit te voeren. Zo niet kan de kiezer ( die nota bene verplicht is voor deze graaiers te stemmen ) ingrijpen en deze ontslag laten nemen zonder hun uitgebreide opstap vergoeding. Nu mogen ze ons legaal beliegen en bedriegen. Gezond boerenverstand zicht nu al dat van deze beloften niks komt. Moeten nu al op zoek naar meer dan 7 miljard en in hun eigen vlees zullen ze niet snijden.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Er zijn gewoon heel veel zaken die men nu opwerpt, waardoor sommige zaken op de achtergrond geraken. Ze moeten stoppen met onrealistische en utopische voorstellen op te werpen. Iedereen weet dat het ONMOGELIJK is om én kernuitstap te doen, minimum pensioenen te waarborgen, loonlastverlaging, migratie en mobiliteit te realiseren met een startpunt -> begrotingstekort van 7.3 miljard euro.