Lieven Boeve, directeur-generaal van het katholieke onderwijsnet.
Volledig scherm
Lieven Boeve, directeur-generaal van het katholieke onderwijsnet. © BELGA

Katholiek Onderwijs wil maatregelen om ondermaatse leerkrachten sneller te kunnen ontslaan

Het Katholiek Onderwijs Vlaanderen (KOV) stelt vier maatregelen voor om een daadkrachtig evaluatiebeleid van leerkrachten mogelijk te maken. Vastbenoemde leerkrachten die ondermaats presteren moeten zo binnen een redelijke termijn ontslaan kunnen worden, iets wat onder de huidige evaluatieprocedure zo goed als onmogelijk is.

22 reacties

  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Ontsla heel het net, dan zijn we van die zever af. Godsdienst hoor niet op school thuis en religies moet eindelijk eens leren dat ze geen zeggenschap mogen hebben. School is staat en geen kerk.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Vaste benoemingen beschermen je eigenlijk tegen corrupte lieden hoger op de ladder. Voor het uitvoerend personeel zou vaste benoeming altijd moeten bestaan. Wel met de mogelijkheid om via een objectieve externe beoordeling en recht op verdediging ontslagen te kunnen worden. En de hogere leidinggevenden zoals directies zouden niet benoemd mogen worden en prestatiegericht geëvalueerd mogen worden. Maar men streeft naar een benoemde elite en niet benoemde hielenlikkers.
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    En een ondermaatse directeur-generaal, die de lat lager wilde leggen mag mooi op zijn dik betaald postje blijven. Onderwijzend personeel dien aangemoedigd te worden en een goed werkende directeur dient zijn personeel te coachen en in alle tijden te ondersteunen. Vaste benoemingen is niet meer van deze tijd! Dus de vraag is is mijnheer Boeve wel bekwaam?
  • Michel grillet

    5 jaar geleden
    Het systeem van vaste benoemingen had nooit mogen bestaan!!!!
  • cecil atherton

    5 jaar geleden
    Een eerste stap in de goede richting. Ze gaan er wel heel veel mogen buiten kegelen die dan levenslang op den dop staan want in de privé is er helemaal niks mee aan te vangen. Als die dan nog snel vervangen worden door bekwame, ervaren, fatsoenlijke ,degelijke mensen zijn we vertrokken en zal belziek of tenminste vlaanderen er over 20 jaar al heel wat beter uitzien.