Vlaams Belang wil parlement laten samenkomen voor erkenning islamitische school in Genk

Vlaams Belang wil dat de commissie Onderwijs in het Vlaams Parlement samenkomt om zich te buigen over de mogelijke erkenning van een islamitische school in Genk.

Er is een officiële aanvraag ingediend voor de oprichting van een islamitische school in Genk. Volgens Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) onderzoekt de onderwijsinspectie of de school voldoet aan een reeks erkenningscriteria, zoals het gebruik van Nederlands als onderwijstaal, het naleven van de Grondwet en het respecteren van de gelijkheid van vrouwen en mannen. Uiterlijk tegen eind augustus moet de overheid oordelen of de school een voorlopige erkenning krijgt.

LEES OOK. Islamitische school in Genk wil in september starten

De aanvraag tot erkenning zou zijn ingediend door een aan Milli Görüs gelinkte vzw en Vlaams Belang wil dat alle wettelijke middelen worden ingezet om te verhinderen dat er een erkenning wordt afgeleverd. Milli Görüs heeft sterke banden met Turkije en baat in België verschillende moskeeën uit. Vlaams Belang wil in het parlement uitleg kunnen vragen aan Crevits.

“De opening van deze islamitische school toelaten zou een gevaarlijk precedent zijn en zou de segregatie nog meer in de hand werken”, zegt Chris Janssens, fractieleider van Vlaams Belang. “Alle mooie praatjes van de initiatiefnemers kunnen niet verhullen dat Milli Görüs een fundamentalistische en antidemocratische organisatie is met een heel kwalijke reputatie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer