Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Het hobbelige parcours van Marcel Kittel: van onklopbaar tot schlemiel van het peloton

WielrennenMarcel Kittel zit zonder werkgever: de Duitse sprinter ontbond vandaag in samenspraak met Katusha zijn contract. De carrière van Kittel kende veel ups, maar de laatste jaren vooral downs. Een overzicht van het hobbelige parcours van de Duitser.

4 reacties

  • Joke Smits

    5 jaar geleden
    Geniet maar van uw rust en uw verdiende centjes! Er is naast het wielrennen vast nog een leuke job te vinden! succes Marcel!
  • Luc Deville

    5 jaar geleden
    Volgens mij kan Kittel niet met druk om. De eerste jaren was er weinig of geen druk en won hij veel waarna er druk kwam in de Tour waar het van moeten was. Het werdt een fiasco. Het jaar daarna was er minder druk omdat het geloof in zijn kunnen minder was. Het resultaat was dat hij weer aan de top stond. Met het succes kwam de druk terug en het succes bleef weer uit. Bij QS was hij een van de velen die konden winnen en dus minder druk. Bij Katusha was er weer druk en het resultaat is.......
  • Martin Amelynck

    5 jaar geleden
    Veel bedenkingen bij!
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Kittel koos voor het geld bij Katusha ondanks hij van Lefevre mocht blijven met een verbeterd contract. Wat men vreede werd waarheid : hij gedijt niet bij de Russen - die wel een speciale mentamiteit hebben en al heel wat renners wegzakten of in conflict kwamen met de leiding. HIj moet gestuurd worden, heeft een vrienschappelijke sfeer rond zich nodig zoals bij Lefevere, en dan draait het ook weer. Al is het nog een paar jaar, hij is niet versleten. Dit is een mentaal probleem.