photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Weyts niet te spreken over plannen E40: “Als het bedoeling van Brussel is om files aan Vlaanderen cadeau te doen, dan bedanken we feestelijk”

binnenlandVanaf maandag wordt de E40 bij het binnenrijden van Brussel definitief met één rijstrook versmald. Verderop lopen de rijstroken verder in elkaar over, waardoor er aan de tunnelmonden van het Reyerscomplex vier rijstroken overblijven. Dat meldt de RTBF en bevestigt het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet. De versmalling was eerder aangekondigd en komt er nu de werf aan de Reyerstunnel richting Montgomery afgewerkt is. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) reageert ontzet op de beslissing van zijn Brusselse collega Pascal Smet.

141 reacties

  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Vlaanderen zou diensten die nu gecentraliseerd zijn in Brussel er zoveel mogelijk moeten wegtrekken en verspreiden over Vlaanderen. Met het hedendaags internet en de digitalisatie zou dit toch perfect mogelijk zijn? Laat Brussel aan de Franstaligen. Dat ze er hun plan mee trekken. Ook financieel natuurlijk.
  • Mark Vrijdaghs

    5 jaar geleden
    Mercie Pascal Smet. Je moet geen academische vorming hebben genoten om te beseffen dat dit nog langere files zal opleveren. Graag een beetje gezond boerenverstand in alle nutteloze regeringen.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Ik pleit voor de totale afschaffing van de Gewesten. Weg al die overheden, slechts 1 regering en 1 bevoegde. Smet heeft echt zijn verstand verloren. Een autosnelweg herdopen tot een stadsboulevard en 50 km/u. en -2 rijvakken. Volgens hem zal het de doorstroming bevorderen. Hallo, Aarde aan Smet ? DIt is pure waanzin, en dan maar roepen dat er files zijn.
  • dupon dorine

    5 jaar geleden
    Norbert Bauwens ??? Die plannen lagen al jaren op tafel in het leefbaar maken van de stad en die plannen waren ook goedgekeurd, Nva moet niet doen of dit slaat in als een bom, Nva wist dit want ze zitten al jaren in de regering. Bovendien is het er nog niet , de ontwerpen moeten nog verwerkt worden. Het is een verbetering. Niet alles moet naar Antwerpen gaan.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het zou niet slecht zijn als we Weyts, en zijn collega's, zouden bedanken voor de bewezen diensten. Dat hoort er toch bij op het einde van een carrière.
  1. Gedaan met de pastis, weg met het biertje-bij-de-ballen: alcoholtesten op kampioenschappen liggen petanquespelers zwaar op de lever
    PREMIUM
    41

    Gedaan met de pastis, weg met het bier­tje-bij-de-bal­len: alcoholtes­ten op kampioen­schap­pen liggen petan­quespe­lers zwaar op de lever

    Wie petanque zegt, denkt pastis. Maar niet op kampioenschappen in Vlaanderen, want de Petanque Federatie Vlaanderen (PFV) hanteert sinds kort een absolute nultolerantie op het vlak van alcohol en voerde al 200 controles uit tijdens wedstrijden. “Dictatoriale waanzin”, vinden petanquers die hun hobby al jaren beoefenen met een bal in de ene hand en een streekbiertje in de andere. “We konden niet anders”, repliceert de sportief directeur van de PFV.
  2. “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp
    PREMIUM

    “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensover­schrij­dend gedrag op jeugdkamp

    Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun 6-jarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze op de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht door de organisatie. Het was het eerste en meteen ook het laatste dat ze zouden horen over de hele zaak. “Niemand heeft ook maar gevraagd of we iets opgemerkt hebben”, aldus de ouders. De organisatie zelf heeft de monitor in kwestie meteen geschorst.
    Londerzeel