Drugsbende opgerold in Anderlecht

© put

De Brusselse lokale politie heeft een bende drugsdealers opgepakt die actief was in de Anneessenswijk. Bij 14 huiszoekingen werd een aanzienlijke hoeveelheid hasj aangetroffen, naast tientallen gsm’s en simkaarten en 3.000 euro cash. De agenten stootten ook op een clandestiene gebedsruimte. Acht personen werden onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket.

blg

De Brusselse recherche was de bende begin augustus op het spoor gekomen en had eind september versterking gekregen van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Brussel om ze in kaart te brengen. Dat leidde vorige week woensdag tot 14 huiszoekingen in de Anneessenswijk, Sint-Jans-Molenbeek, Dilbeek en Anderlecht. Negen mannen, tussen 18 en 35 jaar oud, werden opgepakt en acht van hen werden uiteindelijk onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Bij de huiszoekingen trof de politie enkele honderden grammen hasj aan, naast tientallen gsm’s en simkaarten en 3.000 euro cash. In de kelder van een café in de Anneessenswijk stootte de politie ook op een clandestiene gebedsruimte en bij één van de verdachten lagen nummerplaten die bij een gewapende overval gestolen waren, alsook twee bivakmutsen.

()

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen