Een maand met uitstel gevraagd voor oud-voorzitter Oost-Vlaamse provincieraad

Het parket vraagt een maand met uitstel voor Marc De Buck, oud-voorzitter van de Oost-Vlaamse provincieraad en gewezen gedeputeerde. Hij zou een vrouw in de borst hebben geknepen, maar zelf ontkent hij dat.

sln,tg

Marc De Buck (71) was op 12 september 2015 naar het voetbal gaan kijken in Deinze. Omdat hij wat gedronken had, kreeg hij een lift van een 69-jarige vrouw. Onderweg naar huis zou hij wat opdringerig zijn geweest en de vrouw in de borst hebben geknepen. Zelf ontkent de vroegere gedeputeerde dat. "Ik heb niet geknepen in de borst van die vrouw, maar heb alleen even mijn hand boven op haar dijbeen gelegd."

“De vrouw verklaarde dat De Buck haar rechterborst boven de kledij nam en geknepen heeft. Het slachtoffer legde een consistente verklaring af en moest in therapie voor een posttraumatisch stresssyndroom”, stelde openbaar aanklager Tom Van Den Hende.

De correctionele rechtbank vraagt nu een maand met uitstel tegen hem Marc De Buck (Open Vld). Zelf vraagt hij vrijspraak op grond van twijfel of opschorting van straf.

Hij betaalde het slachtoffer in­tussen een schadevergoeding 1.200 en stuurde haar ook een brief met excuses omdat hij haar dijbeen heeft aangeraakt. Dat hij haar borsten streelde, ontkent hij.

Eind vorig jaar stopte De Buck als voorzitter van de provincieraad. Vonnis op 5 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen