© rr

Kobe Ilsen en Viktor Verhulst draaien vrijdagavond plaatjes in Wijnegem Shopping

Steeds meer mensen beginnen hun weekend op vrijdagavond met een bezoek aan Wijnegem Shopping. Om die avondshoppers in de watten te leggen, kunnen ze straks naar de allereerste afterworkparty in het thema rollerdisco. Onder meer Viktor Verhulst en Kobe Ilsen komen plaatjes draaien.

Jan Auman

Steeds meer Belgen trekken op weekdagen na 18u naar een winkelcentrum. Dat blijkt uit een analyse van Wijnegem, het grootste shoppingcenter van de Benelux. Zij krijgen elke avond enkele duizenden shoppers over de vloer.

“Al één op de vijf shoppers gaat tegenwoordig op weekdagen tussen 18 en 20u en op vrijdag zelfs tot 21u op zoek naar nieuwe kledij, schoenen of een cadeautje”, citeert Zsofi Horvath, communicatiemanager van Wijnegem, uit het jongste rapport over de bezoekerscijfers. “Zes op de tien shoppers zijn vrouwen. Zij komen ook dikwijls voor de kinderen langs. Maar ook mannen springen steeds vaker na het werk nog snel een uurtje binnen voor een nieuw vestje, videospel of een snelle hap.”

Dat avondshopping populairder wordt, mag eigenlijk niet verbazen. Recent onderzoek van HR-dienstverlener Acerta leert dat de Belgen massaal meer vast en voltijds werken. Zo was vorig jaar al 62,5% van alle lopende arbeidscontracten een voltijds exemplaar. In Wijnegem zien ze een verband met hun cijfers.

Kans op miskoop

“Eenvoudig gesteld waren er vroeger meer Belgen die overdag tijd hadden om te winkelen. Dat is nu niet meer het geval”, meent Katrien Geysen, manager van Wijnegem. “Omdat bovendien ook ons sociale leven en het verkeer drukker is geworden, gaan meer werkende Belgen op zoek naar winkels die ruime openingsuren hebben. In tegenstelling tot online winkelen, kan je in een fysieke winkel nog steeds onmiddellijk een kledingstuk passen. Zo is de kans op een miskoop kleiner en win je tijd.”

Opvallend: ook op zaterdag trekt nog één op de vijf shoppers pas na 18u op winkelronde. Onder hen veel mensen die op zaterdag nog hebben gewerkt en ouders wier kinderen overdag naar de sportclub gaan. Maar dé topdag voor avondshopping blijkt evenwel de vrijdag te zijn. Bijna een derde van alle vrijdagshoppers in Wijnegem trekt er ’s avonds op uit. Dat is voor een stuk te verklaren doordat jong en oud dan simpelweg meer tijd hebben om rustig rond te kijken. Bovendien kunnen ze hun winkelbezoek koppelen aan een gezellig etentje in een restaurant.

Viktor en Kobe

Steeds meer bezoekers trekken er overigens op vrijdagavond ook samen met vrienden op uit en beschouwen dit als een plezierig ‘afterwork’-momentje. Om die trend extra in de verf te zetten, organiseert Wijnegem vanavond een allereerste Afterwork Party in het thema roller disco.

Iedereen is welkom vanaf 18.30u voor een eerste show. Van 19 tot 20u zorgt dj Dave Lambert en Sakso voor de opwarming. Van 20 tot 21u zetten dj’s Viktor Verhulst en Kobe Ilsen het weekend in met de beste plaatjes. Daarna neemt Lambert nog een uurtje over. Wijnegem shop, eat, enjoy én dance dus.

© RR