Het viaduct van de E17 in Gentbrugge.
Volledig scherm
Het viaduct van de E17 in Gentbrugge. © BELGA

VBA: "Dringend nood aan herstelplan voor bruggen in België"

binnenlandDe staat van de bruggen in België is "problematisch" en er is dringend nood aan een herstelplan. Dat heeft de Vereniging der Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken (VBA) vandaag gezegd in de marge van de voorstelling van haar jaarlijkse vertrouwensbarometer.

4 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Voor de bruggen? Voor gans Belgie zou beter zijn. Onze wegen zijn te vergelijken met omgeploegde patattevelden. Ga maar eens kijken in Holland, dat zijn pas wegen.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    In Vlaanderen is men al 4-6 jaar bezig bruggen te vervangen aan een behoorlijk goed tempo. Het Brussels Gewest is echt gebuisd, die steken het geld in hun zak en doe nniks ermee. Ja, va neen autosnelweg een stadboulevard maken, dat wel. Het Waals Gewest maakt een studie, al jaren, en is nog bezig met studeren. Maw, geld i nde zakken en niks va nde rest. Vlaanderen is actief bezig maar het lijkt er sterk op de VBA dat moedwillig negeert. Een politieke agenda wellicht....
  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    Dat ze zelf sponsors zoeken ipv de gemakkelijkste oplossing te zoeken nl.het te laten integreren in de begroting t.t.z. dat de werkende mens weer eens moet ophoesten. Ben daar niet akkoord mee, sorry.
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Als automobilist betalen we ons al decennia blauw aan autotaksen terwijl de zwakke weggebruiker gratis mee de vruchten plukt. Maar politici/regering beslist ook al decennia om slechts 11% terug in de infrastructuur te steken. Waar overige 89%??? In diepe zakken?? Enkel tegen verkiezingen krijgen aannemers werk = veel failliet, en sommigen nu plots overspoelt en nu tijdelijk contractjes kunnen geven om binnenkort terug buiten te gooien. 1 Ding is zeker, deze heilige koe is al leeg gemolken.