Elon Musk tijdens een demolancering van de Falcon 9 op Cape Canaveral. Volgens experts maakt hij de grootste kans om de ruimtevaart de komende jaren te domineren.
Volledig scherm
PREMIUM
Elon Musk tijdens een demolancering van de Falcon 9 op Cape Canaveral. Volgens experts maakt hij de grootste kans om de ruimtevaart de komende jaren te domineren. © AP

Voor de rijkste miljardairs is ruimtereizen niet zomaar een hobby meer

Wat hebben Richard Branson (68), Elon Musk (47) en Jeff Bezos (55) met elkaar gemeen? Ze hebben een dikke bankrekening, een eigen ruimtebedrijf maar bovenal: ze willen als eerste naar de maan nadat Neil Armstrong er vijftig jaar geleden landde. Bezos hoopt dat dat met zijn Blue Moon gebeurt, een maanlander niet groter dan een golfkarretje.

4 reacties

  • Pascal Buytaert

    5 jaar geleden
    Goed voor het milieu!?
  • Jan hertogs

    5 jaar geleden
    Zou mooier zijn als ze zouden samenwerken.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Na alle beeldmateriaal van ruimte en maan zou nog niet voor niks naar de maan willen echt boeiend is heel die leegte en grijze massa ook weer niet.
  • Dirk Saenen

    5 jaar geleden
    de enige die echt de ruimte in gaat tot nu, is ElonMusk met SpaceX. De rest heeft nog niets bewezen, ze hebben nog niets in een baan om de aarde gekregen. Effekes op en neer, maar dat trukje is al zo dikwijls vertoond...