French police vehicle
Volledig scherm
French police vehicle © thinkstock

Geestelijk gehandicapte vrouw gooit pasgeboren kindje uit raam: 3 jaar cel

Een hof van assisen in het Franse departement Bas-Rhin heeft een 30-jarige geestelijk gehandicapte vrouw veroordeeld tot een celstraf van drie jaar voor de dood van haar pasgeboren kindje. De vrouw beviel in februari 2015 in haar ouderlijke woning van een zoontje en gooide het kindje uit het raam.

6 reacties

  • Christel Vanden Keybus

    5 jaar geleden
    Elk kind heeft een warm en evenwichtig nest nodig. Een geestelijk gehandicapt iemand kan dat niet geven...integendeel! Ofwel moeten de grootouders ervoor zorgen, of de overheid, of het loopt helemaal fout voor met dat kind. Dus...sterelitatie, enige en beste oplossing voor iedereen. Ook voor de gehandicapte zelf.
  • Martine Loobuyck

    5 jaar geleden
    Daniël, dit is gebeurt in Frankrijk. Men had die vrouw beter gesteriliseerd...
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Arm babytje. Ongewenst en vermoord. Wat met de vader? Sex met een zwakzinnige vrouw was wel ok? En wat is er mis met zulke vrouwen steriel te maken?
  • Jan vanderwallen

    5 jaar geleden
    Waarom mogen zulke mensen kinderen grootbrengen ? In de eerste plaats moet voorkomen worden dat ze nog kinderen kan krijgen.
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    dat is Frankrijk. met een rechtspleging een Europees land onwaardig. Ofwel is ze mentaal gestoord, ofwel niet. in deze uitspraak bevestigt men het eerste. het Belgische swb is een kopie van het Franse, dus ergens zal een art .71 voorkomen .dit is een uitspraak die hopelijk in beroep wordt verbroken, ofwel ze naar Straatsburg gaat.