© blega

Triatlete Valérie Barthelemy maakt met tweede plaats in China geslaagde rentree na bekkenbeenbreuk en mag naar A-finale

Triatlete Valérie Barthelemy heeft zaterdag haar eerste wedstrijd na haar revalidatie van een bekkenbeenbreuk goed verteerd. In haar halve finale van de wereldbekermanche in het Chinese Chengdu eindigde de 28-jarige Luikse als tweede, waardoor ze naar de A-finale mag. Christophe De Keyser kwam in zijn reeks als tiende over de streep en zal zondag de B-finale afwerken.

Barthelemy legde de 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen af in 1u04:05. De Nieuw-Zeelandse Sophier Corbidge, die op en over onze landgenote ging tijdens het fietsen, kwam 40 seconden eerder aan. De finale wordt zondag afgewerkt en is met 400m zwemmen, 10km fietsen en 2,5km lopen een stuk korter. De andere halve finale werd gewonnen door de Duitse Laura Lindemann (58:35).

Bij de mannen kwam De Keyser twee seconden tekort om zich te plaatsen voor de A-finale. De Brabander liep in 54:04 naar de tiende plaats in de derde reeks, net te traag om de derde beste verliezende tijd te lopen. De 26-jarige De Keyser moet zondag vrede nemen met de B-finale.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer