Eurovision
Volledig scherm
© Eurovision

QUIZ. Ben jij klaar voor Eliots halve finale? Test hier jouw kennis over het Songfestival

3 reacties

  • Marc Vingerhoets

    5 jaar geleden
    Gewoon boycotten die Israelische diktatuur.
  • Jos Verboven

    5 jaar geleden
    Wie interesseert zich nog aan het songfestival?
  • Michel Troch

    5 jaar geleden
    waar?
  1. LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: drie doden en drie gewonden bij Russische aanval op Odesa - “Kiev valt Krim aan met Amerikaanse ATACMS-raketten”
    Play
    LIVE OEKRAÏNE
    161

    LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: drie doden en drie gewonden bij Russische aanval op Odesa - “Kiev valt Krim aan met Amerikaan­se ATACMS-raketten”

    Bij een Russische raketaanval zijn woensdag in de vroege ochtend drie mensen gedood en drie gewond geraakt in de Oekraïense havenstad Odesa. Dat meldt de Oekraïense gouverneur van de gelijknamige regio. Bij de aanval zou ook civiele infrastructuur zijn beschadigd in de stad aan de Zwarte Zee. Volgens Rusland heeft Oekraïne de Krim aangevallen met zes Amerikaanse ATACMS-langeafstandsraketten. Daarbij zouden minstens vijf Russische soldaten gewond geraakt zijn. En bij de aanval op een universiteitsgebouw is Serhi Kivalov, een uitgesproken pro-Russische politicus, gewond geraakt. Het nieuws leidt tot cynische reacties onder Oekraïners. “Karma is a bitch”, klinkt het onder meer. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. “30.000 buitenlandse bouwvakkers betalen hier nul euro”: bouwunie slaat alarm over belastingontduiking
    PREMIUM

    “30.000 buitenland­se bouwvak­kers betalen hier nul euro”: bouwunie slaat alarm over belasting­ont­dui­king

    De schatkist loopt jaarlijks minstens 200 miljoen euro aan belastinginkomsten mis door buitenlandse bouwvakkers die nul euro belastingen op hun loon betalen, terwijl dat wel zou moeten. Waarom lijkt het alsof de fiscus vertikt erachteraan te gaan? Waarom wordt niets gedaan aan deze oneerlijke concurrentie? Voor Bouwunie is dit onhoudbaar: “Een buitenlandse onderaannemer die 40 tot 50 procent goedkoper is dan een Belgische is écht een probleem.”