Bernard Sintobin, CEO ad interim van Unicef België.
Volledig scherm
Bernard Sintobin, CEO ad interim van Unicef België. © RV

Unicef België ontslaat directeur definitief na beschuldigingen over adoptiefraude: “Geen andere keuze”

Het ontslag van de kersverse interim-directeur van Unicef België, Bernard Sintobin, was nodig gezien de aard van de beschuldigingen tegen hem. Dat heeft de voorzitter van Unicef België, Eddy Boutmans, gezegd op een persconferentie. Sintobin komt voor in een onderzoek van het federaal parket naar het verhandelen van kinderen uit Guatemala. Sintobin zelf is van plan klacht in te dienen wegens “laster en eerroof” tegen onbekenden.

5 reacties

  • rudi swinnen

    5 jaar geleden
    Zakkenvullers zijn het , stuk voor stuk . Werken voor een nobel doel ? Laat me niet lachen . Van mij krijgen ze geen enkele euro meer .
  • Heidi Werbrouck

    5 jaar geleden
    Klacht? Laster en eerroof? Ik heb de stukken uit Bargoens gezien en was gedegouteerd. Goens heeft getweet dat Sintobin voor deze dubieuze vzw gewerkt heeft, (wat laatste ook bevestigt) niet dat hij actief aan kinderhandel heeft meegewerkt. Wat is dan de laster?
  • Jan Kuypers

    5 jaar geleden
    De enige mogelijke juiste reactie van Unicef. Er is wel iets dat ik vreemd vind: hoe kon Unicef dit niet weten? Als je een CEO zoekt en je geeft om je repuatie dat kijk je toch even die van je kandidaat na, niet?. Met een simpele zoekopdracht kom je dan al heel ver... @Francois Stras: hij stapt niet op, hij is ontslagen door de Raad van Bestuur na eerst op "non-actief" gezet te zijn (wat dat ook moge betekenen).
  • johan vankeirs

    5 jaar geleden
    Het beste is om iets te geven aan mensen die in nood zitten maar dan hand naar hand.Dat bent u zeker dat de betrokkenen of de personen het ontvangen hebben.Met al die verenigingen blijft te veel"onderweg"hangen.
  • Francois Sals

    5 jaar geleden
    Als hij er niets mee te maken heeft , waarom stapt hij dan op ?