De coalitie van de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië verspreidde vorig jaar deze foto van een buitgemaakte drone.  Deze was volgens hen ingezet door de Houthi-rebellen in de oorlog in Jemen. Foto uit uit 2018.
Volledig scherm
De coalitie van de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië verspreidde vorig jaar deze foto van een buitgemaakte drone. Deze was volgens hen ingezet door de Houthi-rebellen in de oorlog in Jemen. Foto uit uit 2018. © AFP

Olieprijs stijgt na drone-aanval op Saoedische olie-installaties

UPDATEDe prijs van ruwe olie is de hoogte ingegaan, nadat Saoedi-Arabië aangekondigd had dat er drone-aanvallen hebben plaatsgevonden op olie-installaties op haar grondgebied. De spanningen in het Midden-Oosten lopen op: twee dagen geleden waren er al berichten over sabotage van Saoedische olietankers.

9 reacties

  • Neyt Erik

    5 jaar geleden
    Ik vraag mij af hoe het komt dat dit zo lang geduurd heeft,Saudi A. heeft het geweld in jemen gestart,en dan te weten dat het twee buurlanden zijn,Jemen had daar al veel langer mee moeten beginnen,maar men wacht op goedkeuring van Iran blijkbaar.
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Dachten de Saoedi nu echt dat ze geen koekje van eigen deeg zouden terugkrijgen na hun jarenlange misdaden tegen de mensheid in Jemen en de rest van de wereld?
  • Wim Verjoosen

    5 jaar geleden
    Ik kan de Houthis goed begrijpen. Het wordt tijd dat de arrogantie en het geweld van de Saudi’s stoppen! Wat hebben zij trouwens in Jemen verloren?
  • Jo Bosman

    5 jaar geleden
    Saudi-Arabië heeft niks te zoeken in Jemen. Ze bombarderen daar de boel kapot en verschieten dat de slachtoffers terug slaan..
  • Rudi Goossens

    5 jaar geleden
    Saoedi-Arabië is zelf het grootste gangsterland dat er bestaat....