Kris Peeters.
Volledig scherm
Kris Peeters. © Joel Hoylaerts / Photonews

Peeters over Europees arrest: "Dit gaat niet over de prikklok verplichten of afschaffen”

OverurenHet arrest van het Europese Hof van Justitie over de registratie van de dagelijkse arbeidstijd gaat niet over de prikklok verplichten of afschaffen. Dat maakte minister van Werk Kris Peeters vandaag duidelijk. De precieze draagwijdte van het arrest voor België zal volgens hem in de toekomst moeten blijken. 

16 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Ik ben zeker voorstander van prikklok,er wordt veel MISBRUIK gemaakt van werknemers in de ondermeer horeca...en niet alleen op belgisch grondgebied.
  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Die goeie, ouwe prikklok vond ik het sympathiekst. Een persoonlijk en tastbaar bewijs van uren kloppen. Iets om fier op te zijn: een gevulde prikkaart. Collega's die op hun uurwerk kijken als je binnenkomt, is een véél strengere sociale controle dan de prikklok (en minder sympathiek).
  • daniel d'hulst

    5 jaar geleden
    Hoe worden politiekers hun uren gecontroleerd ?
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Wat is het probleem met een prikklok ? Werk de uren die je moet werken en je hebt toch geen probleem ? Wie ertegen is is iemand die er de kantjes wil aflopen.
  • Alec Verbruggen

    5 jaar geleden
    Nieuwe regelgeving is nooit in het belang van de werknemer, altijd en zonder uitzondering in zijn nadeel. De werknemer is een echte slaaf geworden die als een robot moet functioneren. Hoogtijd van het neoliberalisme en haar partijen, nva, ovld Cdnv...