© Shutterstock

Populair strand in Thailand blijft dicht tot 2021

Vorig jaar besliste de Thaise overheid om Maya Beach, één van zijn populairste stranden, voor een aantal maanden te sluiten voor het grote publiek. Thailand hoopte dat de toeristenban zou volstaan om de ecologische schade aan de riffen en het maritieme leven te herstellen. Nu werd besloten om het gebied toch pas in 2021 opnieuw te openen.

VVA

Maya Beach op het Thaise eiland Koh Phi Phi Leh dankt zijn enorme populariteit aan de film ‘The Beach’ met Leonardo Dicaprio. De voorbije jaren trok het bekende strand tot wel vijfduizend bezoekers per dag, waardoor zowel het koraal als het haaienbestand in de regio ernstige schade opliep. Om de natuur de kans te geven om zich te herstellen besloot de Thaise overheid vorig jaar in juni om het strand gedurende enkele maanden te sluiten.

Hoewel het haaienbestand en het koraal hoopgevende tekenen van herstel vertonen, hebben de Thaise autoriteiten beslist om de sluiting te verlengen tot 2021. Zo willen ze het strand pas opnieuw openen als het in zijn oorspronkelijke staat hersteld is. Voor de lokale inwoners is dit allesbehalve positief nieuws. Het merendeel leeft van het toerisme in de regio.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer