CD&V-vicepremier Kris Peeters en MR-premier Charles Michel.
Volledig scherm
CD&V-vicepremier Kris Peeters en MR-premier Charles Michel. © EPA

Regering vindt eindelijk akkoord over artikelen voor grondwetsherziening, Kamer komende dagen ontbonden

De regering is akkoord gegaan met een lijst van artikelen van de Grondwet die voor herziening vatbaar kunnen worden verklaard. Eerder hadden Kamer en Senaat zo’n lijst al goedgekeurd, maar binnen de regering was onenigheid ontstaan over welke artikelen er op mochten staan.

14 reacties

  • gina duribreux

    5 jaar geleden
    beste voor belgie is elk zijn eigen weg en verantwoordelijkheid µ voor pamperen is geen geld meer waarom waarheid niet zeggen daar draaie het om of denken ze echt dat voor de mooie ogen is geld en geld gratis geld maar niet is gratis juist in belgie
  • Patrick Van Lersberghe

    5 jaar geleden
    De N-VA heeft in haar voet geschoten door de regering vroegtijdig te verlaten zonder begrijpelijke redenen, gezien er geen verplichtingen in het pact vermeld stonden en de soevereiniteit van de lidstaten niet in gedrang kwam. Nergens ter wereld bestaat er een confederaal systeem, gewoon door het feit dat gemeenschappelijk gedragen bevoegdheden ook vast komen te zitten wanneer de verschillende regio's tegengestelde belangen hebben. Het nodigt terug uit tot een vorm van wafelijzerpolitiek.
  • Mady Vermeulen

    5 jaar geleden
    Vreemd, voor het Marakesh-circus was er een parlementaire meerderheid nodig. Om de grondwet ter herziening vatbaar te verklaren wordt het parlement buiten spel gezet. Dit moet België zijn.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De overgrote meerderheid van de Vlamingen wil geen splitsing van België maar ook geen afhankelijkheid van de Franstaligen. Dan is er maar één oplossing, het maximum aan bevoegdheden confedereren en beslissen wat we samen kunnen doen. Niets doen zoals de trado-partijen vooropstellen zal uitmonden op een splitsing ; de huidige federale staat België is nu eenmaal zo opgesteld.
  • Ronald De Smet

    5 jaar geleden
    @Marleen Rabaey, volledig akkoord, 56 ministers en 68 ministerposten, wij hebben geen nood aan zakkenvullers waarvan de ene nog onbekwamer duurder, nuttelozer een zelfs schadelijker zijn dan de andere.