Het luchtruim was gisterenvoormiddag urenlang gesloten door een actie van de luchtverkeersleiders van skeyes. Daardoor werden op Brussels Airport zowat 90 vluchten geschrapt.
Volledig scherm
Het luchtruim was gisterenvoormiddag urenlang gesloten door een actie van de luchtverkeersleiders van skeyes. Daardoor werden op Brussels Airport zowat 90 vluchten geschrapt. © Lukas

Regering laat onderzoeken of gerechtelijke stappen tegen machtsmisbruik bij skeyes mogelijk zijn

De regering heeft haar advocaten de opdracht gegeven om na te gaan of het mogelijk is om gerechtelijke acties te ondernemen wegens machtsmisbruik bij luchtverkeersleider skeyes. Dat kondigde premier Charles Michel aan op de persconferentie na de laatste ministerraad van de legislatuur.

8 reacties

  • koen leenknecht

    5 jaar geleden
    Lock out en allemaal buiten ! Laat het leger overnemen .
  • Luc Deville

    5 jaar geleden
    Misschien is de CEO en/of andere topmanagers van het bedrijf onbekwaam om met personeel en/of vakbonden te werken. Meer dan 20 jaar geleden heb ik een interview met een sociaal bemiddelaar die bekend stond voor zijn liberale ideeën gelezen die zei dat er managers waren die uitstekend zijn in alles om een bedrijf of afdeling te leiden behalve in de omgang met personeel. Vervang die persoon en de problemen zijn snel opgelost zelfs als zijn vervanger in veel zaken strenger is.
  • Paul Geeraerts

    5 jaar geleden
    Is er in Belgie dan geen enkele politieker met ballen aan zijn lijf? Iemand die kan doen zoals president Reagan destijds? Allemaal ontslagen en leger in de plaats zetten . Probleem was opgelost op 24 uur. In Belgie te veel vakbond en te weinig leiderschap !!!
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    er is nog steeds zoiets als stakingsrecht je moet het als directie maar niet laten escaleren, maar het is in bijna alle bedrijfstakken hetzelfde in naam van kost efficiëntie houd men het personeelsbestand onder het minimum met steeds hogere doelstellingen.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    De regering hoort de veiligheid van de passagiers te beschermen door de directie te dwingen de werkdruk op verkeersleiders te verminderen door meer personeel aan te werven. Dát hoort de regering te doen!!!!