Indianenchef Raoni liep samen met organisatrice Anuna De Wever een kort eindje mee met de klimaatmars.
Volledig scherm
Indianenchef Raoni liep samen met organisatrice Anuna De Wever een kort eindje mee met de klimaatmars. © AFP

Raoni vraagt 650 klimaatspijbelaars in Brussel mee te strijden tegen ontbossing

De indianenchef Raoni Metuktire heeft in Brussel zo’n 650 klimaatspijbelaars van Youth for Climate toegesproken, voorafgaand aan hun 19de mars voor een betere toekomst. De  bejaarde Braziliaanse milieuactivist vroeg de jongeren om steun in de strijd tegen de ontbossing van het Amazonewoud.  “Een enorme eer dat hij hier is”, zei klimaatmarsbezielster Anuna De Wever. Drie anarchistische betogers die zich halfweg van de klimaatmars afsplitsten, zijn administratief aangehouden.

27 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Dat Europa al eens invoer van hout afkomstig van het tropisch regenwoud verbiedt. Kan op 1 dag beslist en verboden worden door onze vetbetaalde Europese commissie. Zal al iets helpen. Want het geliefde bankirai is hout uit die wouden. Geen noodzaak en alternatieven genoeg.
  • Thibault Derese

    5 jaar geleden
    Als ge uw privé jet recycleert kom je pas geloofwaardig over.
  • BernardRufin Desloovere

    5 jaar geleden
    Gelukkig. Veel, zeer veel mensen zijn nu bezig met het milieu vraagstuk Dit kan enkel leiden tot oplossingen. Met dank aan onze jeugd.
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Groei en klimaat gaan perfect samen, Antonio Rinaldi, het gaat erom alternatieven te verkiezen. Wij zijn een van de meest geïndustrialiseerde regio's ter wereld (Europa) en staan in voor amper 7 % van de totale uitstoot van CO2 in de wereld. Energie zorgt net voor welvaart. Je moet je afvragen waarom massaal bossen worden gekapt in het Amazonegebied en of het echt nodig is dat wij choco eten (palmolie).
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Was ik Raoni geweest, dan had ik een bezoek aan België geschrapt. Hard hout in België maar niemand weet waar het gekapt werd en maar zagen dat het behoud van dat woud en te ver van mijn bed show is. Uw terrasmeubelen ook zeker ? En al de rest.