Sp.a-kopstuk Joris Vandenbroucke: “Met 10 gemeenten per provincie, maximum, kom je toe”

Joris Vandenbroucke, de lijsttrekker voor de Gentse sp.a, is voorstander van een grote Vlaamse, interne staatshervorming. Vooral de gemeenten neemt hij in het vizier voor die hervorming. In een interview met Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws doet hij een opmerkelijk voorstel: “Met 10 gemeenten per provincie kom je toe”.

44 reacties

  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Vandenbroucke mag al blij zijn dat er zo veel politici mogen zijn want hij heeft nog nooit iets goed gedaan voor het land.
  • Alfred LEEMANS

    5 jaar geleden
    Tientalle jaren geleden hoor ok ik op de radio nog een vooraanstaand VLD politicus na een reis naar China zeggen dat we met 10 steden/ provincies zouden moeten toekomen. Sindsdien radiostilte want teveel postjes zouden in rook opgaan. laat deze politicus nu eens opstaan!!!
  • peter colson

    5 jaar geleden
    NVA wil provincieraden afschaffen maar SPa is er tegen. Maar SPa wil wel maar 10 gemeenten per provincie. En wat is hun standpunt omtrent Brussel? Daar zullen ze geen bezwaar me hebben dat de 19 stadstaten met hun baronnen zullen blijven bestaan.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Eén regering voor alles wat nationaal belang is. En vorm de provincies om tot regio's met een grote autonomie en meer gedecentraliseerd echt democratisch zelfbestuur. Schaal de gemeenten op tot het niveau van de gerechtelijke kantons. Dan heb je dat Zwitsers model waar die Vlaams nationalisten zo graag naar verwijzen. Met echte democratie en decentralisatie van de macht. Zonder kleine Napoleons die de Calimero uithangen.
  • SAM Bedfort

    5 jaar geleden
    Inderdaad. Er zijn veel te veel burgemeesters en gemeenteraden.