REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Explosie treft toeristenbus in Caïro: “Minstens 17 gewonden”

In Egypte is een bus met toeristen getroffen door een vermoedelijke bomaanslag nabij het Grand Egyptian Museum, bij de piramides in Gizeh, net buiten Caïro. Volgens bronnen bij de veiligheidsdiensten en hulpverlening zijn er minstens zeventien gewonden gevallen. In de bus zaten zo’n 25 Zuid-Afrikaanse toeristen. De meeste gewonden werden geraakt door glasscherven.

4 reacties

  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    Blijf weg uit die landen. Er zijn naast ons traditioneel Europa alternatieven genoeg voor een leuke zonnige of culturele vakantie. Een maand geleden hebben wij een schitterende cruise gemaakt op de Wolga. Wie vertelde dat Rusland armzalig en oorlogszuchtig is, integendeel gewoon vriendelijke mensen? Als ik mag kiezen tussen steden zoals Charleroi of bepaalde wijken in Brussel en Antwerpen of Moskou of Sint-Petersburg dan is mijn keuze rap gemaakt.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Genruik uw gezond verstand en blijf weg uit die landen. Alleen problemen en miserie.
  • Mike Portnoy

    5 jaar geleden
    @Jan De Vos. Het zijn wel de terroristen die dit op hun geweten hebben hé, niet de lokale bevolking! Hun doel is dat het westerse toeristen uit Egypte blijven en doen dit door aanslagen te plegen en zo de angst te zaaien zodat iedereen er wegblijft! Wij gaan al jaren naar Egypte en als je tegen de bevolking spreekt, zijn ze er ook niet over te spreken. Toerisme is de enigste vorm van inkomen van velen en zij zien dit ook met lede ogen aan.
  • Jan De Vos

    5 jaar geleden
    Wat willen die mensen ?? Dat er geen toeristen naar égypte en regio gaan ? en wat zijn ze dan ermee ?