Thierry Baudet, leider van de Nederlandse partij Forum voor Democratie.
Volledig scherm
Thierry Baudet, leider van de Nederlandse partij Forum voor Democratie. © ANP

Thierry Baudet hekelt “bevrijde” status van hedendaagse vrouw

Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, sinds maart de grootste partij van Nederland, laat zich in een nieuw essay kritisch uit over de moderne vrouw die volgens hem verwoed een carrière nastreeft en daardoor nauwelijks meer kinderen krijgt. Daarnaast klaagt hij over de Nederlandse omgang met abortus en euthanasie. Op sociale media wordt woedend op zijn woorden gereageerd.

130 reacties

  • Otto-Jan Rongewaard

    5 jaar geleden
    Dit is een van de vele paradoxen van uiterst rechts. Ze willen niet liever dan terug naar vroeger: de vrouw aan de haard kookt en baart. Aan de andere kant klagen ze dan de onderdrukking van de vrouw in de islam aan.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Vrouwen, laat jullie niet vangen. Deze Thierry Baudet predikt een verkapte vorm van islam: aan de man onderdanige vrouwen, thuis. Neem geen deeltijds/onbetaald verlof met inkomstenverlies in een relatie, om de kinderen op te voeden. Zodra de kinderen uit huis zijn kiest de partner een jong exemplaar. Je moet dan werken om te trachten nog een klein pensioen op te bouwen, omdat jullie in de verliefde jaren afspraken om samen in de oude jaren van je partner's pensioen te leven. En die is weg!
  • Eric Leysen

    5 jaar geleden
    Het is wel zo dat in gezinnen man én vrouw moéten verdienen om een beetje een comfortabel leven te kunnen leiden. In deze consumptiemaatschappij toch. Heel Nederland reageert furieus?? Hij verwoordt de dingen zoals ze tegenwoordig wel degelijk zijn. Hij verplicht geen vrouwen om thuis te blijven, hij stelt vast. Heel wat anders nog dan een welbepaalde godsdienst die de vrouwen als minderwaardig ziet.
  • Francois Rediger

    5 jaar geleden
    We moeten de tijd zijn gelijk laten bewijzen. Gedachten zijn fractie momenten in de tijd. Momenteel westerse waarden op keerpunt met andere gedachtengoed van andere continenten. Realiteit is dat over gans de lijn ,westerse individualiteit terrein aan het verliezen is.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Gelukkig zjn er vrouwen die zeggen dat ze van niemand lessen te ontvangen hebben. Kort en bondig;