De gedetineerde Catalaanse politici Jordi Sànchez (centraal) en  Oriol Junqueras (achter hem) arriveren in het Spaanse Lagerhuis.
Volledig scherm
De gedetineerde Catalaanse politici Jordi Sànchez (centraal) en Oriol Junqueras (achter hem) arriveren in het Spaanse Lagerhuis. © AFP

Catalaanse verkozen separatisten mogen cel uit voor ambtseed

Vijf gedetineerde Catalaanse politici die parlementszetels hebben bemachtigd, hebben vandaag even de gevangenis mogen verlaten. De mannen kunnen zo worden beëdigd als volksvertegenwoordigers.

7 reacties

  • jan boden

    5 jaar geleden
    Spanje is een schijndemocratie, in werkelijkheid is het een regelrechte dictatuur onder het goedkeurend oog van Europa.
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    Velen die reactie geven op dat gebeuren zouden de grond van de zaak eens moeten doornemen.Ik vraag me af moest een Vlaamse partij die overheidsgelden misbruikt en de grondwet overtreedt ook vrijuit zou gaan als dit hier bij ons zou gebeuren.Nu velen denken dat onder een nationalistische vlag het doel de middelen rechtvaardigt!In Spanje zit geen enkele Catalaan in de gevangenis omdat hij nationalist is!Er zitten wel nationalisten in het gevang omdat ze bovenstaande overtredingen begaan hebben!
  • Joris Van Meirvenne

    5 jaar geleden
    schandalig dat die in de gevangenis zitten. Opkomen voor je eigen volk is blijkbaar in spanje een misdaad. Ze zouden beter de corrupte bende van rahoj in de vergeetput steken.
  • lieve rigo

    5 jaar geleden
    Het blijft mij dwars zitten dat Europa niets maar dan ook helemaal niets doet. Verhofstadt wanneer ga je eens iets ondernemen in dat Europa van je.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Als elke maffia vanuit een gevangeniscel kan opereren, waarom dan geen politicus? Die Catalaanse politici hadden nooit op die plek moeten belanden.