AFP
Volledig scherm
© AFP

Huawei: “Besturingssysteem zal ten laatste volgende lente uitgerold worden”

De Chinese smartphonefabrikant Huawei zal volgens een van de toplui ten laatste volgend jaar in de lente een eigen besturingssysteem uitrollen. Het bedrijf viel deze week terug tot een beperkte toegang tot het mobiele Android-besturingssysteem van Google nu het op een Amerikaanse lijst met verdachte bedrijven beland is.

14 reacties

  • georges friant

    5 jaar geleden
    volgende lente, word wel heel krap of het zou zo goed als klaar moeten zijn.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Voila, dat is de reactie. En China zal zeker Android niet aan hun hart laten komen.
  • frans hertens

    5 jaar geleden
    De V.S. gaan meer dan 50 jaar terug in de tijd, toen zagen achter iedere boom of struikgewas communisten die aan het spioneren waren.
  • Alan Janssen

    5 jaar geleden
    En wat denk je wat de andere Chinese merken dan als OS gaan gebruiken.... Google kan zomaar even 50% van hun licenties verliezen.... Samsung ziet mss ook de bui hangen, zij hebben al een OS zo goed als klaar liggen, misschien is nu het moment om samen met de Chinezen ervoor te gaan....karma is a bitch!
  • Wilfried Vandenbussche

    5 jaar geleden
    Europa zou zich ook best minder tot niet afhankelijk van de VS maken. Trouwens hoe zit dat met de ontwikkeling van Galileo? Wanneer Donald het in zijn hoofd haalt om hun (= militaire) GPS-systeem ontoegankelijk te maken, zullen velen hun weg niet meer vinden.