Zeven Belgische touringcars in overtreding tijdens controle in Benelux

De inspectiediensten van de drie Benelux-landen hebben op maandag 20 mei, op verschillende locaties in de Benelux, controles uitgevoerd op het transport met touringcars. 39 touringcars werden gecontroleerd, waarvan er 7 in overtreding waren in België.

Tijdens de inspecties werden de autocars gecontroleerd op fraude en manipulatie met de tachograaf, de naleving van de rij- en rusttijden en de boorddocumenten. De inspecteurs controleerden in totaal 39 touringcars: 26 in België, 10 in Nederland en 3 in Luxemburg. Zeven daarvan waren in overtreding in België.

De controle gebeurde door de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer in België, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in Nederland en de Douane in Luxemburg. Die controleerden op de parking van het attractiepark Bobbejaanland in Lichtaart en parking Heysel in Brussel (België), de Rijksweg A 16 in Moerdijk (Nederland) en op de autosnelweg A31 richting Frankrijk (Groothertogdom Luxemburg).

De gezamenlijke controle werd gehouden in het kader van het Verdrag van Luik dat door de drie landen in oktober 2014 werd ondertekend. Dankzij dit verdrag kunnen de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse inspecteurs op een efficiënte manier samen gezamenlijke controles uitvoeren op vrachtwagens en bussen in de Benelux. Deze samenwerking leidt tot een meer uniform toezicht op het wegvervoer, zorgt voor kostenbesparingen, alsook voor eerlijke concurrentie tussen transporteurs en een betere verkeersveiligheid, aldus nog de FOD Mobiliteit en Vervoer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen