De kerncentrale van Doel. Archieffoto.
Volledig scherm
De kerncentrale van Doel. Archieffoto. © photo_news

Investering in kerncentrales kost Electrabel meer dan ze opbrengt

Het langer openhouden van de kerncentrales Doel 1 en Doel 2 levert de uitbater Electrabel minder op dan gedacht. De investering kost 200 miljoen euro meer dan ze opbrengt. Dat meldt De Tijd vandaag.

26 reacties

  • Eric Urkens

    5 jaar geleden
    Bouw aub snel enkele nieuwe kerncentrales.
  • Dorine Dupon

    5 jaar geleden
    Ze hadden nog maar net miljarden gekregen onder Nva omdat die de besliste kernuitstap ongedaan hadden gemaakt en nu willen ze dus meer, het in leven houden van die rommel daar kom je met 10 miljard per stuk dus niet mee toe, en voro de bouw van een nieuwe hebben ze helemaal geen geld, wij gaan het wel betalen. Ipv 50 euro voorschot 150 en niets terug zeker.
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Investering in kerncentrales kost Electrabel meer dan ze opbrengt. Nu wel, ja ! Zeker als de winsten niet langer optimaal zijn vanwege de ouderdom. Dus resten er twee mogelijkheden ! 1 Je sluit die handel en zadelt België met een enorm stroomtekort op. 2 Je begint snel met nieuwe centrales te bouwen te bouwen.
  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    Als dat geen bull-shit van de bovenste plank is, dan weet ik het niet meer hoor! Hoe kunnen die in het rood staan met altijd maar duurder wordende stroomfactuur? Weer zo'n nieuws om de prijzen te kunnen omhoog trekken. Wat gaan ze doen als iedereen electrisch zou rijden. Ze hebben nu al een stroomtekort in de winter zogezegd.
  • willem merken

    5 jaar geleden
    Ze waren toch gretig genoeg om ze te kopen van verhofstad. En hoeveel miljard hebben ze er mee opgehaald. En wat verdienen de bobo's. Een bedrijf dat 8 jaar op rij verlies maakt heeft fantastisch goede topmanagers.